aanmelden
keyboard-synthesizer/vocoder
Keyboard Instruments 19-01-2017
Korg steelt de spotlights regelmatig met nieuwe analoge replica’s en synths. Maar de MicroKorg is de Korg die al 15 jaar lang stilletjes in productie is en nog steeds goed verkoopt. Na de XL komt het ...meer »»
Stagepiano
Keyboard Instruments 01-12-2016
Sinds de eerste Nord Piano uit 2010 is dit model uit de Zweedse Clavia-fabriek behoorlijk aangekleed en opgeleukt. We kregen een Piano 3 om uit te proberen, waarvan vooral het klavier opvallend anders ...meer »»
arranger workstation
Keyboard Instruments 17-10-2016
De Korg Pa4x is alweer de vierde generatie van de Korg Professional X arrangers. Het instrument is zo veelzijdig geworden dat we bij deze bespreking voor een iets andere benadering dan gebruikelijk ...meer »»
keyboardcontroller
Keyboard Instruments 12-10-2016
Nektar beroept zich met z’n controllerkeyboards op diepgaande daw-integratie. De luxueuze Panorama-serie deed dat aanvankelijk vooral voor Reason en Cubase/Nuendo, maar later ook voor andere daw’s. ...meer »»
Stagepiano
Keyboard Instruments 17-08-2016
Kurzweil blijft verwarring stichten met de modellenopbouw in hun stagepiano-reeks. De Forte SE blijkt meer dan een stagepiano te zijn en concurreert in onverwachte hoek. ...meer »»
Digital Piano
Keyboard Instruments 01-08-2016
Digitale piano? Ik vind dat Casio een beetje te bescheiden is. ‘Digitale piano én workstation’ beschrijft het instrument dat ik vandaag mag testen veel beter. Het is inderdaad hetzelfde klavier als ...meer »»
keyboardcontroller
Keyboard Instruments 27-05-2016
Roli baarde dermate veel opzien met haar Seaboard keyboardcontroller dat ze op de Musikmesse werd gekozen tot meest innovatieve instrument van het afgelopen jaar. Wij hebben de Seaboard Rise 25 (€ 88 ...meer »»
synthesizer
Keyboard Instruments 16-03-2016
Ik vraag me af hoeveel van onze lezers zo ervaren zijn (opgelet, ik heb niet gezegd “oud”) dat ze de Juno 6/60 eerste generatie ooit hebben gezien, laat staan bespeeld. Voor zij die niet weten waaro ...meer »»