aanmelden
No Man's Land - dag voor muzikanten in Utrecht
29 november TivoliVredenburg
Events 12-11-2018
No Man's Land komt langzaamaan dichterbij. We mogen het programma nu bekendmaken van deze muzikantenmarkt in Utrecht. Op donderdagmiddag 29 november kun je genoeg tips, tricks en inspiratie opdoen om je muziek het komende jaar een flinke boost te geven. Musicmaker is partner van dit bijzondere event en host het Musicmaker Demopanel en een Songwriting Workout met Tangarine!
Met verder Amber Arcades, Aafke Romeijn, Di-rect, Binkbeats, Simon Akkermans, LaLaLa Management, Martijn Crama, Silvia Biemans, Ableton, PopNL en het Fonds voor de Podiumkunsten.
door: redactie

No Man’s Land wordt georganiseerd door De Coöperatie. Eerdere edities vonden plaats in Kytopia, maar vanaf dit jaar worden de zaken groots aangepakt met de overstap naar TivoliVredenburg. No Man’s Land bestaat uit twee hoofdonderdelen: Expertmeetings waar profs met elkaar doorpraten over interessante thema’s (hiervoor moet je je van tevoren aanmelden) en de Muzikantenmarkt.

Muzikantenmarkt
Op de Muzikantenmarkt krijg je praktische tips en kun je kennis en inspiratie opdoen tijdens de demodates, panelgesprekken, flitscolleges en inspiratiesessies. Tijdens Het Spreekuur kun je je demo, je Instagram-account, je bio, je releaseplan of welke prangende vraag je ook maar hebt, voorleggen aan een professional uit de muziekwereld. Gratis tips van iemand die er verstand van heeft! Zorg hierbij dat je op tijd aanwezig bent om een afspraak te maken bij de registratiebalie.

Flitscolleges
In een half uurtje word je tijdens een flitscollege ingewijd in actuele zaken waar je als muzikant meteen mee verder kunt.
In Content Is Key! leer je hoe je de verschillende social media het beste kunt inzetten om aandacht te krijgen voor je muziek; in Maak Kennis Met SENA legt Silvia Biemans uit hoe SENA je helpt om geld te verdienen als je muziek in het openbaar gedraaid wordt; Martijn Crama vertelt in Basisbagage: Voor Artiesten Met Ambitie over zijn boek dat je helpt een visie te krijgen, een plan te maken en een publiek te vinden voor je muziek. Aafke Romeijn vanmuzikantenvakbond BAM! tenslotte, zal in Bijbaan Of Niet? ingaan op de voor- en nadelen van de moeiijke keuze helemaal voor je muziek te gaan of er een baan naast te houden.


Panels
Tijdens de vier panels gaan een aantal profs in op interessante thema’s voor ambitieuze muzikanten: in Een Succesvolle Popronde wordt besproken hoe je ervoor zorgt dat je er alles uithaalt als je aan Popronde mag meedoen; in Het Team Van Di-rect leer je wie er achter de schermen meehelpen om Di-rect te maken tot wat het is; in Laat Je Act Opvallen, krijg je creatieve middelen aangereikt om je muziek onder de aandacht te brengen, en in Verhoog Je Gage! geeft een panel je tips en tricks om ervoor te zorgen dat je voor een optreden krijgt wat je waard bent en niet met een kluitje in het riet gestuurd wordt.

Inspiratiesessies
Ableton, The Daily Indie en Musicmaker organiseren elk een inspiratiesessie. Ableton gaat aan de slag met Binkbeats, The Daily Indie met Amber Arcades en wij verzorgen de Songwriting Workout met Tangarine. Dit duo beheerst het ambacht van een goede song smeden tot in de puntjes met hun prachtige samenzang en pakkende songs.

Tijdens de Songwriting Workout gaat Tangarine met het publiek songs schrijven. Actieve input van alle aanwezigen is vereist om samen een geweldig nummer te schrijven! Zo maak je ter plekke mee hoe het creatieve proces van een song schrijven bij Tangarine in zijn werk gaat.

Expertmeetings
Tijdens de expertmeetings gaan beleidsmakers, marktpartijen en makers uit de muziekwereld samen dieper in op actuele thema’s. Arjo Klingens (LaLaLa Management) houdt een keynote speech, waarna een paneldebat volgt. Vervolgens zijn er vijf deelsessies. Hogeschool voor de Kunsten Utrecht gaat in op hoe je muziekonderwijs goed laat aansluiten op de beroepspraktijk als muzikant, producer Simon Akkermans gaat in discussie over de aanname dat muziekmaken in deze in een stroomversnelling geraakte muziekwereld niet altijd even vruchtbaar is voor het creatieproces, poppodia TivoliVredenburg en Hedon gaan in gesprek over de rol van poppodia voor talentontwikkeling in een stad, POPnl host onder de titel Gezond Popbeleid Betaalt Zich Terug een meeting over de waarde van een gezonde popcultuur voor een stad en het Fonds Podiumkunsten tenslotte, gaat in op wat zij kan betekenen voor de ontwikkeling van urban en hiphop. Deze expertmeetings zijn alleen toegankelijk als je je er apart voor aanmeldt. Dat doe je via decooperatie.net.

De keynote en het debat begint om 13:00, de deelsessies om 15:00 uur.

Musicmaker Demopanel
Aan het eind van de dag zal een panel van ervaren en kritische - maar altijd positief gestemde - professionals een aantal demo’s publiekelijk beoordelen. Lever je demo in en maak kans op feedback van een uitgebreid panel. Dat kan pijnlijk zijn, maar voor hetzelfde geld sta je te gloeien van trots als je demo instemmende reacties krijgt. De drie beste demo’s zullen we in Musicmaker aan de orde laten komen. De dag wordt natuurlijk afgesloten met een borrel!

ps: zorg dat je je demo meeneemt op usb of cd.


No Man’s Land
Datum: 29 november, van 12:00 tot 18:00 uur
Plaats: TivoliVredenburg, Utrecht
Entree Muzikantenmarkt: € 7,50
Entree Expertmeeting: € 12,50 (opgave vooraf verplicht)
Tickets: www.decooperatie.net