aanmelden
Roland SH-4d
non-Zen groovebox
Merknieuws 24-02-2023
Roland verrast de wereld met een tabletop groovebox die qua recept aan de mc serie doet denken maar met zijn typenummer aan de vroege Roland SH-synths refereert.
door: Redactie

De Roland SH-4d gebruikt een keer niet Zen-Core – Roland’s basisplatform voor digitale synthese - maar een verwant systeem dat verschillende oscillatormodellen aankan.  Het is een groovebox met 32 regelaars, 4 faders en de onmisbare 909-stijl sequencerprogrammering. Er zijn 4 parts/tracks voor synths en 1 voor ritme. De sequencer neemt ook parameterveranderingen op en verstuurt zijn data tevens via midi. 49 drumkits met 26 sounds elk verzorgen het ritme met sounds die bestaan uit twee waves plus synthese. De synthafdeling heeft maximaal 60 stemmen met 4 oscillatoren per stem, met keuze uit 11 oscillatormodellen waaronder SH-101 en Juno-106, maar ook wavetable en pcm. Filteren kan natuurlijk, met een multimode filter én een extra high-pass. 93 master fx (9 x reverb, 5x delay)  bieden plenty keuze en er is ook een master eq/compressor.

Stereo out, midi in/out, clock in en usb zitten achterop, waarbij aangetekend dat usb meteen een 12 kanaals audio/midi interface voor je computer meebrengt. Het compacte formaat komt van pas want door de kast te tilten trigger je sensoren die parameters moduleren!

Meer informatie