aanmelden
IK Multimedia brengt zijn AI Machine Modeling naar de vloer met de Tonex Pedal
Een complete podiumrig in één pedaal
Merknieuws 24-02-2023
IK Multimedia heeft de Amplitube Tonex Pedal gelanceerd waarmee het een ecosysteem van digitale elektrische gitaarklanken completeert met een compacte hardware-unit die naadloos aansluit op zijn Tone Max software en de gitaarversterker- en effectmodellen van zijn ToneNet gebruikerscommunity.
door: Redactie

De Tonex Pedal is een op zichzelf staande gitaarrig, met in het hart AmpliTube's AI Machine Modeling, die tot 150 Tone Model presets tegelijk kan opslaan, verdeeld over drie banken van 50 stuks. Dit kunnen volledige rigs zijn of een pedalboard of een combinatie van versterkers, effecten en speakerkastemulaties. Maar dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Dankzij een eigen IR-lader kunnen gitaristen het apparaat koppelen aan het Tone Max softwaremodel van hun eigen gear. Als alternatief kun je kiezen uit 1000 premium Tone Models of door gebruikers gemaakte rigs downloaden uit de ruim 6000 die momenteel beschikbaar zijn via ToneNet.

Het pedaal wordt geleverd met vijf stereo reverbs van het AmpliTube X-Space pedaal, plus een noisegate, parametrische EQ en een compressor.

Het heeft een behuizing van geanodiseerd aluminium, drie voetschakelaars voor het doorlopen van de presetbanken, een display aan de bovenkant van het pedaal waarop je kunt zien welk Tone Model preset actief is, het banknummer of de naam van een parameter en de waarde ervan.

 

Er zijn draai/drukknoppen voor Model, Preset en Parameter, plus knoppen met een dubbele functie voor het aanpassen van Gain/Reverb, Bass/Compressor, Mid/Noise-Gate, Treble/Presence en Volume/Depth.

Aan de achterkant van het apparaat vind je een instrumentingang, stereo uitgangen, een hoofdtelefoonuitgang voor stil oefenen en monitoring, en aansluitingen voor midi en een extern expressiepedaal. Via een usb-connector kun je het pedaal aansluiten op een computer voor deep editing met de meegeleverde software of om het apparaat als gitaaraudio-interface te gebruiken.

De Tonex Pedal gebruikt 24-bit, 192-kHz processing, heeft een frequentiebereik van 5 Hz tot 24 kHz en een dynamisch bereik van 123 dB. Het heeft IK Multimedia's VIR kabinet- en mic-simulatietechnologie aan boord en een volledige versie van AmpliTube 5 voor het integreren van Tone Models met je studio set-up.

Meer info:
IK Multimedia
Pro Media Connect