aanmelden
TC Electronic lanceert Hall of Fame 2
Reverbpedaal uitgebreid met Shimmer en ingebouwd expressiepedaal
Merknieuws 30-05-2017
Met de Hall Of Fame 2 Reverb voegt TC Electronic een nieuw hoofdstuk toe aan zijn al lange geschiedenis van kwaliteitsgalmen. Niet alleen is aan de laatste versie van het rode pedaal de nieuwe Shimmer reverb toegevoegd, maar ook is de HOF 2 uitgerust met MASH. Lees verder…
door: Redactie

Door het polyfone octaaf-algoritme van hun Sub ‘N’ Up octaver te gebruiken heeft TC met Shimmer een kruisbestuiving gerealiseerd tussen twee van hun populairste effectpedalen voor een rijke glinstering die zich achter elke gespeelde noot ontvouwt. Naast Shimmer kun je nog uit zeven andere reverbs kiezen, zoals Room, Plate, Church of Lofi.

Maar Shimmer is slechts het topje van de ijsberg. De functie die de Hall Of Fame 2 echt bijzonder maakt is MASH, een nieuw type voetschakelaar dat op druk reageert. Hoe harder je op de schakelaar drukt, hoe intenser het effect.  

“Een wah of het Whammy pedaal zijn perfecte voorbeelden van wat je met het regelen van parameters in real time kunt doen”, zegt Tore Mogenson van TC Electronic. “Het probleem was alleen altijd dat expressiepedalen van die grote, lompe dingen zijn. Wie wil er nu acht pedalen van het formaat Crybaby op zijn pedalboard?”

“Met MASH zit er ineens een ongelooflijk creatief stuk gereedschap ingebouwd in een pedaal van standaard afmetingen”, vervolgt Mogenson. “Voeg daar de TonePrint-technologie nog aan toe en het geluidspotentieel is verbijsterend.”

Dankzij de TonePrint-technologie kan MASH volledig ingesteld worden met TC’s gratis TonePrint Editor. Hierdoor kun je zelf kiezen welke parameter van de reverb door MASH wordt geregeld - decay, toon, volume, wat je maar wilt. Met behulp van de Editor kun je MASH zelfs drie parameters tegelijk laten regelen, waarbij je ook kunt bepalen hoe elk individueel reageert.     

www.tcelectronic.com