aanmelden
Roland introduceert de SPD::One serie pads
Compacte pads als add-on voor je akoestische set
Merknieuws 30-05-2017
Als je electronische drums en akoestische drums wilt combineren weet je dat dit soms lastig kan zijn: Kabels en triggers, extra pads en stroompunten. Roland komt nu met een handzame alles-in-een oplossing: de SPD::ONE serie: vier verschillende, supercompacte pads met verschillende functies.
door: Redactie Slagwerkkrant

De belangrijkste feature aan de SPD::ONE pads is dat ze handzaam en compact zijn, en op batterijen werken. Je kunt ze dus overal in je kit ophangen. De enige beperking die je hebt is dat je een jack-kabeltje in de achterkant moet kunnen prikken voor het geluid. Stroomvoorziening gaat via batterijen, maar via een adapter kun je de SPD's ook gewoon op het lichtnet aansluiten. 

Zoals gezegd zijn de SPD::ONE's er in vier verschillende maken: Electro, Kick, Percussion en Wave. Aan de naam van het ding kun je al redelijk opmaken wat voor sounds er in zitten. De Electro heeft een paar fijne dance-snares, wat handclaps, 808 bassdrums en koebellen. Iedere klank kun je met een simpele draai aan de knop van toonhoogte veranderen, en je kunt er reverb of delay op toepassen. De Kick heeft voornamelijk bassdrumklanken, tamboerijngerinkel en percussie-effecten aan boord. Deze pad is eigenlijk meer ontwikkeld als stomp-box voor bijvoorbeeld gitaristen, maar je kunt hem net als de andere pads zonder problemen ook met stokken bespelen. 

De Percussion heeft, zoals je aan de naam al kunt afleiden, allerlei percussie aan boord: conga's, bongo's, shakers en zelfs een gong. De percussion kent echter nog een trucje: sluit hem op je computer aan en je kunt een sample van maximaal vijf seconden in het ding zetten. En dat kan net dat ene, gigantisch grote percussie-instrument zijn dat je slechts 1x per optreden hoeft aan te slaan. 

Wil je meer eigen sounds gebruiken, dan is er de SPD::ONE Wav, een supercompacte sampler waar je tot 4 gigabyte aan samples in kunt zetten. Dit kunnen simpele loops zijn, maar ook complete meespeeltracks. Net als bij de SPD::ONE Percussion gaat uploaden supergemakkelijk. Je sluit het ding aan op je computer en sleept de samples van je computer naar de SPD::ONE. Een kind kan de was doen. 

Exacte prijzen van de pads zijn nog niet bekend, maar je kunt uitgaan van een richtprijs van rond de 200 euro per pad. De SPD::One wav zal iets duurder zijn dan de andere drie pads.

Meer weten over de Roland SPD::ONE serie? Kijk op www.roland.com of bekijk de vier video's in de afspeellijst hieronder. Daarin zie je onder andere Kaz Rodriquez de SPD::ONE Electro en Wav demonstreren: