aanmelden
US Blaster USB 7133
DJ Gear & VJ 23-08-2007
door:
US Blaster is een merk dat bekend is voor z'n professionele car audio en PA-materiaal. Hoewel ze pas sinds 2002 op de markt zijn biedt hun gamma toch al 400 producten, waaronder de USB7133 versterker.

 

VOORSTELLING EN BESCHRIJVING

 

De USB7133 is een transistorenversterker van 2x300 Watt bij 8 Ohm, 2x400 Watt bij 4 Ohm of 2 x500Watt bij 2 Ohm. Hij is ook gebridged, wat dus wil zeggen dat hij de twee kanalen in één kanaal kan omzetten waarbij het vermogen tot 1 x800 Watt aan 8Ohm of tot 1 x 1000 Watt aan 4 Ohm kan opgedreven worden. Op het 19" standaardrack brede front vinden we 2 potmeters voor de volumes en een voedingsschakelaar, dus alles wat we nodig hebben. Die twee potmeters zijn uitgerust met groene leds die in rood overgaan wanneer het signaal te sterk wordt en doen ook dienst als VU-meter. Op de achterkant zijn verschillende aansluitingen voorzien. Om te beginnen is het mogelijk om de input op jack of XLR aan te sluiten. De outputs zijn op Speakon of op schroefterminals (de twee positieve schroefaansluitingen zullen van pas komen voor de bridge modus). We merken ook een kleine switch op waarmee je de modus kan kiezen (stereo of mono bridge). Let wel op bij het aansluiten, de linkse en rechtse ingang werden tegenovergesteld aan deze van de uitgang geplaatst! Hij wordt geleverd met twee Speakon connectors, een handleiding in meerdere talen waaronder Nederlands en Frans en een schitterende kartonnen flight-case look-a-like doos.

 

MOGELIJKHEDEN

 

Volgens mij kan de USB7133 perfect gebruikt worden als kleine actieve versterkingsinstallatie voor topkasten. Maar hij kan ook ingezet worden voor mobiele discobars of zelfs in clubs. Uiteraard is hij voorzien om in een rack geplaatst te worden, maar dan zal je een voldoende diepe flightcase moeten voorzien want de USB7133 heeft een diepte van zo'n 50 cm, en daar moet je dus ook nog eens de lengte van de stekkers bijrekenen.

 

KLANKKWALITEIT

 

Om de USB7133 te testen heb ik Mackie C300 speakers gebruikt, dus klassieke, kwalitatieve kasten. Het is goed om te weten dat je voorzichtig moet zijn en dat, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, het aangeraden is om speakers met een hoger vermogen dan de versterker te gebruiken. Om te beginnen merken we dat de XLR niet de professionele standaard is (26 dB) en we vinden het een beetje jammer dat de fabrikant ons daar niet over inlicht. Wat de weergave betreft, daar merken we wat verlies in de lage frequenties zonder dat zelfs echt te moeten meten. Op hoog volume merkten we ook wat distortie en verlies aan precisie op.

 

BUDGET

 

Voor de som van 529 euro incl. BTW is deze USB7133 de jouwe. Wat kunnen we meer gaan vragen? Behalve een pilsje en vrouwen...

 

CONCLUSIE

 

Je kan de USB7133 best omschrijven als een instap professioneel model. Hij is eenvoudig in gebruik en je zal er vlug weg mee zijn. Hij heeft alle nodige aansluitingen in alle uitvoeringen die je maar kan tegenkomen.