aanmelden
Ampeg SCR-DI
stompbox
Bass 01-09-2015
Door de SCR-DI is het klassieke basmerk Ampeg terug in pedalenland, met een voorversterker, DI, drive en koptelefoonversterker in één. Ampeg gaat hiermee de rechtstreekse concurrentie aan met drie populaire pedalen en dat is niet makkelijk.
door: Chris Dekker

Het is een zwaar, groot en degelijk pedaal, met een mooi opgelegd en klassiek logo. Er is een input voor je bas met ernaast een uitgang voor het ‘droge’ signaal. Er zijn twee aux-ingangen met een eigen volumeknop, om met een MP3-speler mee te spelen. Om je zelf hoorbaar te maken zijn er drie uitgangen, voor koptelefoon, versterker en een XLR-out naar mengtafel of opnameapparaat. Verder zien we een ground lift en een ingang voor een adapter. Bovenop zit een stevige voetschakelaar om het apparaat in- en uit te schakelen. Naast drukknoppen voor Ultra Lo en Ultra Hi, zijn er stijlvolle knoppen voor volume, mid, bass en treble. Links zit het Scrambler-circuit. Met een tweede voetschakelaar schakel je een drive in, met regeling voor de mate van drive en een blendfunctie. Hiermee bepaal je de mix van je droge en je overstuurde signaal.

Ingeplugd werkt het pedaal intuïtief. Met de goed werkende EQ voeg je makkelijk laag, mid of hoog toe aan je basissound en met de Ultra Lo ingedrukt en Bass naar rechts krijg je dat heerlijke, SVT-achtige sublaag. Het drivecircuit geeft een fijne overdrive, van een licht randje tot behoorlijk heftig. Niet zeer speciaal, maar bruikbaar. De aparte volumeknop voor de aux is handig: je kunt alles instellen op het pedaal. Ook via koptelefoon heb je een mooi en fijn geluid.
Het pedaal is een directe concurrent van de Sansamp Bass DI, een paar tientjes duurder, en de MXR Bass DI +, een paar tientjes goedkoper. Beide hebben vergelijkbare functies minus de koptelefoonaansluiting. De MXR heeft ondergetekende vaak gered in geval van ontbrekende, kapotte of slechte versterkers. Het is echt een uitkomst om je eigen DI mét toonregeling en een werkbare drive te hebben.

De Ampeg SCR-DI heeft een adviesprijs van € 296,- en is degelijk, goed klinkend, misschien geen uitblinker, maar een goede investering voor iedere bassist. Vergeleken met zijn twee concurrenten heeft de SCR-DI het voordeel van een koptelefoonversterker. Volgens Ampeg haal je fliptop- en SVT-sounds uit het pedaal. Los van de prima sound, lukt dat niet. In het simuleren van échte Ampeg-sounds is Tech21 heer en meester met de diverse VT Bass-modellen, waaronder de DI-versie. Zoek je echter een degelijke DI, met goede toonregeling, een fijne sound, een werkbare drive of wil je thuis in stilte oefenen? Dan is de Ampeg zeker wat voor jou.

 

PRO CONTRA

+

intuïtief

degelijk

sound

-

fliptop- en SVT-sounds