aanmelden
Stagg's 52-serie bassdrumpedalen gelanceerd
Simpele maar solide professionals
Merknieuws 04-01-2019
Stagg heeft de afgelopen paar jaar flink wat werk verzet op het gebied van hardwaredesign, en dat zie je nu ook terug bij het nieuwe 52-serie bassdrumpedaal. Verkrijgbaar als enkel- en dubbelpedaal en voorzien van alle features die je als veelspelende drummer nodig hebt. Binnenkort kun je in Slagwerkkrant een test vinden. Hier op Slagwerkkrant.nl bespreken we de hoofdfeatures en kun je een demovideo van Stagg bekijken.
door: Redactie Slagwerkkrant

Het 52-serie bassdrumpedaal is er een van weinig poespas, maar is een solide en betrouwbaar design. Het pedaal heeft alles wat je van een professioneel pedaal mag verwachten, zonder toeters en bellen die je toch niet echt nodig hebt. De pedalen hebben een stevig, mooi vormgegeven voetblad met spelingsvrij hielstuk, een solide kettingoverbrenging tussen voetblad en cam en een verstevigd frame en vast voetblad zorgen ervoor dat het pedaal oersolide aanvoelt. 

Qua verstelbaarheid kun je alle kanten op. Natuurlijk is er een onafhankelijk van het voetblad verstelbare klopperstand,  een van de zijkant te bedienen randklem en een uitgebreide stelmogelijkheid van de veerspanning. Het twinpedaal heeft een solide cardanas met spelingsvrije kruiskoppelingen en is in een handomdraai om te bouwen naar twee enkele pedalen.

De prijzen voor de Stagg pedalen zijn messcherp: € 139,- voor het dubbelpedaal en € 49,- voor het enkele pedaal.


Wil je meer weten over deze pedalen? Bekijk dan hieronder de video die Stagg-endorser James Chapman er mee maakte.