aanmelden
Yamaha DT50K en DT50S
Glimmende triggers voor je akoestische set
Merknieuws 06-04-2017
Het productnieuws op de Musikmesse is net als vorig jaar behoorlijk spaarzaam, maar bij Yamaha vonden we nog een aantal items op E-drumgebied die we op de NAMM-show hadden gemist: triggers voor je akoestische drums, in snaredrum en bassdrumuitvoering.
door: Redactie Slagwerkkrant

De DT50k en DT50s zijn beide even simpel als doeltreffend. Het zijn het type trigger dat je in een handomdraai op de spanrand van je bassdrum (k) of snaredrum (s) bevestigd. Een snoertje naar de module, en je bent klaar om te spelen. 

Yamaha heeft echter begrepen dat het oog misschien ook wat wil, en daarom zitten de triggers in een prachtig verchroomde gestileerde metalen behuizing. Vastzetten gaat met een simpele draaiknop, dus je hoeft ook niet eerst op zoek naar een stemsleutel. Fijn! Natuurlijk werken de beide triggers met alle huidige Yamaha modules, maar ook op een module van een ander merk zullen ze zonder problemen te gebruiken zijn. Daar moet je alleen even zelf de triggerinstellingen instellen, waar het bij een Yamaha module met de nieuwste software een kwestie van een enkele druk op de knop is. 

Voor bezitters van Yamaha's DTX700 en DTX900 modules is er nog meer goed nieuws. Voor de DTX700 zijn namelijk 60 nieuwe preset drumkits te downloaden die geprogrammeerd zijn door onder andere Simon Edgoose en Ralf Mersch. De DTX900 kreeg er 30 nieuwe drumkits bij. De nieuwe sets zijn gratis te downloaden bij Yamaha. 

Kijk voor meer informatie op www.yamahadrums.com