aanmelden
Sound Track is terug: schrijf je in voor de derde editie
Inschrijven tot mei - spelen vanaf oktober - finales op 9 december
Muzieknieuws 15-03-2023
Na twee vruchtbare edities gaat binnenkort Sound Track weer van start. Je kan inschrijven tot 28 mei! Sound Track is not your average muziekwedstrijd, het is méér. Wie zich inschrijft maakt namelijk niet enkel kans op een trofee, maar kan op ondersteuning op maat van zowat de gehele Vlaamse en Brusselse livesector rekenen.
door: Redactie

VI.BE, Clubcircuit, Ancienne Belgique, Het Depot, Trix, muziekclub N9, Democrazy, De Casino, Cactus Muziekcentrum, Wilde Westen, Muziekclub De Zwerver, Het Entrepot, 4AD, Entree en AFF gaan voor een derde keer op zoek naar het talent van morgen. De organisatoren van Sound Track staan ook open voor alle genres: van hiphop, afrobeat en r&b over metal, indierock, traditionele muziek en folk tot ambient, electronica, jazz en punk. Band, singer-songwriter of MC tot solo-act of live producer met ambitie: alles kan en alles mag. Zolang het maar live is!

Wie z’n kans wil wagen, kan dat vanaf nu doen tot en met 28 mei 2023 via VI.BE platform, het grootste online speel- en kansenplatform van Vlaanderen en Brussel.

8 ambassadeurs adviseren bij zoektocht
De clubjury’s selecteren per regio welke 136 artiesten zich live mogen bewijzen tijdens de 22 voorrondes. En dat doen ze niet alleen: ook dit jaar staan 8 ambassadeurs paraat om vanuit hun expertise te adviseren: Brent Vanneste (STAKE, Klakmatrak), Lefto Early Bird, Meskerem Mees (ex-laureaat), Dijf Sanders, Bryan MG, Lies Steppe (Klara), Anne-Sophie Ooghe (High Hi) en Steven Reynaert (Muziekcentrum Dranouter). “Eén boodschap aan wie nog twijfelt om zich in te schrijven: gewoon doen! Het parcours dat je te wachten staat is a once in a lifetime als artiest,” aldus Anne-Sophie Ooghe. Ook Luc Nowé van VI.BE moedigt artiesten aan om zich in te schrijven: “De begeleiding op maat bij Sound Track wierp de afgelopen jaren z’n vruchten af. Het is ongelofelijk om te zien waar artiesten als Meskerem Mees en Meltheads momenteel staan met hun carrière na hun Sound Track avontuur.”

Liverondes vanaf oktober
Wie geselecteerd wordt via VI.BE platform, moet zich vervolgens bewijzen tijdens de liverondes. De échte wedstrijd gaat dus in oktober van start met 22 selectieavonden, gespreid binnen de muziekclubs en jeugdhuizen over Antwerpen, Brussel, Limburg, Vlaams Brabant en Oost- en West-Vlaanderen. Van de 136 artiesten die doorstoten naar de selectiefase, bemachtigen er 46 een plek in de 6 regionale finales. Daarbovenop krijgen ze artistieke coaching en een professionele P.A.-repetitie in aanloop naar hun regionale finale.  “We gaan bij Sound Track op zoek naar talent dat ons live de ‘sound van morgen’ brengt. Artiesten horen op een podium, en wij geven hen er met veel plezier één. Benieuwd wie ons dit jaar van onze sokken blaast.” aldus Mike Naert van Het Depot.

Een jaar persoonlijke ontwikkeling on én behind the scenes
Nieuw talent hun langverwachte en verdiende speelkansen bieden is slechts één aspect van het totale Sound Track-traject. Uit elke regionale finale, die op 9 december gepland staan in AB, Cactus, C-Mine, De Vooruit, Het Depot en Trix komen 3 laureaten uit de bus. De in totaal 18 laureaten staat een intensieve ‘track’ te wachten. Ze krijgen ruim een jaar begeleiding op maat, met residenties, (inter)nationale speelkansen, P.A.-repetities, coachings, masterclasses, persoonlijk advies, studio-opnames en zo veel meer.

Daarbovenop kunnen ze ook rekenen op exposure van heel wat spelers uit de brede Vlaamse en Brusselse media die zich achter het project zetten: Studio Brussel, Knack, Dansende Beren en Luminous Dash. Ook Spotify, Sabam For Culture en PlayRight+ scharen zich achter het project, Lotto reikt de publieksprijs uit.

Meer info? Eén adres: sound-track.be.