aanmelden
Musikmesse / Prolight + Sound 2015
Muzieknieuws 27-02-2015
door:

TRADE SHOW


Breng een bezoek aan de Musikmesse & Prolight+Sound vakbeurs
van 15 – 18 april 2015 te Frankfurt am Main

 

Van partituren tot PA festivaltechnologie… de Musikmesse en Prolight+Sound vakbeurzen brengen van 15 tot en met 18 april de volledige muziek- en evenementindustrie samen onder 1 dak. In 2014 kwamen zo’n 108.000 bezoekers uit 142 landen naar Frankfurt am Main om er de laatste nieuwigheden en evoluties te ontdekken. Deze cijfers benadrukken het belang van beide beurzen op de internationale markten. Om dit  succes te blijven garanderen wordt het beursconcept dynamisch gehouden en worden ook dit jaar vernieuwingen geïntroduceerd.

 

De Musikmesse bouwt zijn concept als showroom voor de branche verder uit

Sinds 1980 is de Musikmesse het uitstalraam bij uitstek binnen de branche van muziekinstrumenten, partituren, muziekproductie en handel. Deze functie wil de beurs in 2015 nog verder uitbouwen door middel van de nieuwe “B2B-area” die in hal 4.1 gecreëerd zal worden. Vakbezoekers krijgen er de mogelijkheid om in alle rust B2B gesprekken aan te gaan met producenten en leveranciers. Dit exclusieve business platform biedt dan ook een optimale professionele atmosfeer en is enkel toegankelijk voor bezoekers met een professioneel toegangsticket.
Naast deze B2B area zal voor de eerste keer de “Musikmesse Insider” plaatsvinden, een VIP programma dat zich specifiek richt op de muziekvakhandels.


Uiteraard blijft de beurs trouw aan haar functie als ontmoetingsplaats bij uitstek voor fabrikanten en eindgebruikers. Daarom opent de beurs op vrijdag 17 én zaterdag 18 april haar deuren voo zowel professionals als privé bezoekers. Een uitgebreid Event-programma met optredens, workshops, handtekeningsessies, etc… is online terug te vinden (musik.messefrankfurt.com) en maakt een beursbezoek nog attractiever. Zo biedt onder andere “In The Eye of The Rock-’n-roll Hurricane” een reis door 45 jaar rockgeschiedenis met werken van fotograaf Neal Preston. Ook Music4Kids zorgt er voor dat de jongeren en families kunnen kennis maken met de muziekwereld. Prolight+Sound een nog uitgebreider productassortiment

De Prolight+Sound vakbeurs zal in 2015 voor de 20ste keer plaatsvinden en kan op een zeer succesvol verleden terugblikken. De beurs heeft niet alleen een zeer uitgebreid internationaal deelnemersveld, het is ook een branche evenement geworden die als geen ander een uitgebreid beeld van de volledige industrie weergeeft.
Ook dit jaar wordt het productassortiment nog verder uitgebreid. Het thema “Stagery” bundelt een speciaal aanbod voor bedrijven en bezoekers, die actief zijn binnen de theaterwereld en de theatertechniek. Tevens wordt een omvangrijk seminarieprogramma georganiseerd met op 18 april een exclusief VIP programma voor theaterplanners.
Vele nieuwe exposanten uit de theater- en podiumwereld maken dit jaar voor de eerste keer hun opwachting op Prolight+Sound. De “Stagery Quickfinder” brochure bundelt al deze exposanten en ook online zal hun deelname door middel van het Stagery logo duidelijk aangegeven worden.
Binnen het kaderprogramma van de Prolight+Sound beurs wordt de Eventplaza Conference opnieuw het vakforum voor eventmanagers. Dit jaar zal de conferentie volledig in het Portalhaus plaatsvinden en zullen de deelnemers er door middel van een networking lounge nieuwe business contacten kunnen aangaan.

 

Voor 70€ met de bus naar beide beurzen

Voor de eerste keer zal de officiële vertegenwoordiging van de Messe Frankfurt voor België & Luxemburg een 1-dags busreis vanuit Gent naar de Musikmesse en Prolight+Sound organiseren. Dit op zaterdag 18 april.
Hierbij wordt vroeg in de morgen vanuit Gent vertrokken. Extra stopplaatsen zoals Antwerpen, Hasselt of Luik zullen later bepaald worden.
De kostprijs bedraagt 70€/persoon en is inclusief een toegangsticket voor de Musikmesse en de Prolight+Sound vakbeurs.
De inschrijvingsdeadline is 18/02/2015. Jammer genoeg is deze inschrijvingsdatum verstreken, op het moment van deze publicatie. Maar het is zeker iets wat je voor volgend jaar in de gaten moet houden!
Je kan dan voor meer informatie betreffende deze busreis, (maar ook ivm de Musikmesse en/of de Prolight+Sound vakbeurzen zelf), contact opnemen met Messe Frankfurt België & Luxemburg - Mr. Kristof Nelis – Tel: 02/880.95.87 – kristof.nelis@messefrankfurt.be – www.messefrankfurt.be

 


Individuele tickets en informatie

Alle beursinformatie alsook een overzicht van de aanwezige exposanten kan u terugvinden op de website www.musik.messefrankfurt.com of via de smartphone applicatie “Musikmesse Navigator” die u er gratis kan downloaden.
Individuele toegangstickets zijn tegen voorverkoopsprijzen online aan te kopen via de website www.tickets.messefrankfurt.com. Met een gepersonaliseerd ticket kan u gratis van het openbaar vervoer in Frankfurt am Main (RMV netwerk) genieten.