aanmelden
Korg Pitchblack Pro
Guitar 30-09-2014
door:

RACKMOUNT TUNER

 


Korg bloklettert het bij de advertentie van de nieuwe Pitchblack Pro: “The Rack Is Back!”. En ze hebben gelijk! Zowat alle gitaristen smeten, in het begin en midden van de jaren ’90, hun racks massaal bij het grof huisvuil. Maar sinds kort zijn rack-toestellen weer “in”, vooral door het succes van de Axe-FX (en andere vergelijkbare toestellen). Wie voor een compacte en zeer veelzijdige set-up wil gaan, komt vroeg of laat bij de laatste generatie van hypermoderne rackunits uit.
Een reden te meer voor Korg om één van hun bekendste en meest geliefde producten weer op de markt te brengen: de rack tuner. Tijdens de hoogdagen van de racks was een Korg rack-tuner zonder enige twijfel zowat de standaard voor elke gitarist. Op alle vlakken scoorde men hoge punten: betrouwbaarheid, leesbaarheid op een donker én fel verlicht podium, accuratie, etc. Al die kenmerken wil Korg nu gaan koppelen aan een aantal moderne functies, om zo de ultieme moderne racktuner te bouwen. Het resultaat is de Korg Pitchblack Pro!
De Korg Pitchblack Pro imponeert van zodra hij uit de doos komt. Het stijlvolle design mag op elk podium gezien worden! De zeer geringe diepte van het toestel zorgt ervoor dat je het niet enkel in racks kan inbouwen, maar ook via een paar klemmen makkelijk kan vastzetten op een werkbank of iets dergelijks. Het lage gewicht van de Pitchblack Pro helpt hier uiteraard in mee. Van zodra je de Pitchblack Pro aanzet, krijg je de eerste moderne functie: de 3D visual meter. Het led-systeem dat aangeeft in welke richting je je gitaar moet bijstemmen, is vervangen door een stijlvolle blauw-met- groene display die vanuit alle hoeken vlot leesbaar moet zijn. De display is in te stellen in drie modi: regular, strobe en half-strobe. Wat je voorkeur ook is, voor de Pitchblack Pro is het geen enkel probleem. Wat men niet gewijzigd heeft, is hoe accuraat het toestel werkt: met dit punt heeft Korg in het verleden zijn reputatie verdiend, en het doet ons groot plezier te kunnen vaststellen dat de nieuwe Pitchblack Pro ons meteen een vertrouwd gevoel geeft. Stemmen met een toestel als dit is een fluitje van een cent!
Maar er is meer! Men heeft ook nog enkele nieuwe functies bijgevoegd. Goed, er zijn nog altijd klassieke functies zoals de calibratie van de tuner, de mute-schakelaar en de helderheid van de display. Maar de ingeboude kabeltester is een aardige toevoeging: via een tweede input kan je de kwaliteit van je kabel snel en eenvoudig testen. Is de afscherming stuk of zit er een zwak punt in de kabel? De Pitchblack Pro haalt de rotte appels zo uit je collectie. Voeg daarbij nog een aanwezige buffer die je gitaargeluid beschermt tegen degradatie én een prijskaartje van slechts rond de €119 (bruto adviesprijs). Wat kan je nog meer wensen voor zo’n budget? Erg simpel: NIETS!