aanmelden
DAP-Audio CORE Scratch & CORE Beat
DJ Gear & VJ 30-10-2014
door:

DJ MIXERS

 

Nadat ik jullie in augustus de DAP CORE Club kon laten zien, gaan we nu twee andere modellen uit het gamma testen: de versies Scratch en Beat. Ze zijn compacter dan de Club, maar beschikken toch over alle basismogelijkheden om aan de verwachtingen van de moderne dj te voldoen: crossfader, fader, treble/mid/bass-regeling op elk kanaal, bluetooth, enzovoort. En dit allemaal met een excellente prijs-kwaliteitverhouding.

 

SPECIFICATIES

CORE SCRATCH
ingangkanalen: 1 x microfoon, combo XLR / jack
4 line-ingangen, RCA
1 bluetoothingang
uitgangkanalen: 1 REC-uitgang, RCA
1 niet-gebalanceerde masteruitgang, RCA
1 hoofdtelefoonuitgang, TRS jack (6,3 mm)
equalizer van de kanalen: -26 dB / + 12 dB
equalizer van de microfoon: -12 dB / +12 dB
frequentierespons: 20 Hz - 20 kHz
Mic S/N ratio: > 80 dB
Line S/N ratio: > 85 dB
Afmetingen: 203 x 297 x 84
Voeding: 15 V (adapter meegeleverd)
Vermogen: 5 W
Gewicht: 3,1 kg

CORE BEAT

ingangskanalen: 1 microfoon XLR / jack
6 line-ingangen, RCA
1 bluetoothingang
Uitgangskanalen: 1 REC-uitgang RCA
1 booth-uitgang RCA
1 niet-gebalanceerd masteruitgang RCA
1 hoofdtelefoonuitgang jack 6,3 mm
equalizer van de kanalen: -26 dB / + 12 dB
equalizer van de microfoon: -12 dB / +12 dB
frequentierespons: 20 Hz - 20 kHz
Mic S/N ratio: > 80 dB
Line S/N ratio: > 85 dB
Afmetingen: 247 x 331 x 84
Voeding: 15 volt (adapter meegeleverd)
Vermogen: 8 watt
Gewicht: 4,1 kg

 

CORE SCRATCH

Gemaakt uit onderdelen van zeer goede kwaliteit, voor optimale prestaties, is de CORE Scratch de eenvoudigere versie van de CORE MIX-2 USB. Hij is smaller dan de twee andere modellen en heeft vier line-ingangen, een microfooningang en een bluetoothmodule (hier komen we dadelijk op terug). Erg handig is de Booth uitgang, die geheel los van de Master uitgang te regelen is.
Zoals alle zichzelf respecterende scratchtafels is de CORE Scratch uitgerust met een soepele crossfader waarvan het verloop in te stellen is. De faders, die ook soepel zijn om zeer precies te kunnen werken, lijken daarentegen een beetje aan de lange kant voor een tafel van dit type.
De CORE Scratch beschikt ook over een ingang die kan schakelen tussen line en MP3. Deze regelt de gevoeligheid van de MP3-spelers, smartphones of tablets. Het is dus mogelijk om rechtstreeks MP3-toestellen te gebruiken, zonder verlies van signaal. Wat de uitgangen betreft: een cinch-uitgang is voorzien.

 

CORE BEAT

De CORE Beat is een vereenvoudigde versie van de CORE MIX-3 USB. Hij is een klein beetje groter dan de CORE Scratch en heeft zes line-ingangen, een microfooningang en een bluetoothmodule, waarvan we de voordelen dadelijk uit de doeken doen. Ook de Beat heeft, net als de Scratch een booth uitgang die je los van de Master uitgang kan regelen!
Voorzien van aparte faders, om het onderhoud te vergemakkelijken, is de CORE Beat voorzien van alle mogelijkheden om je te lanceren in het dj-wereldje. Op elk kanaal zit een VU-meter, er is een instelbare crossfader, talk-over, master- en boothuitgangen - en laten we ook de tooncontrole niet vergeten: -26 dB. Deze maakt het mogelijk om de frequenties te controleren.

 

BLUETOOTH

Zowel de Scratch als de Beat zijn uitgerust met bluetooth. Dit maakt het mogelijk om draadloos contact te maken met toestellen als smartphones of tablets. Eén van de ingangen is gewijd aan MP3. Dat is vooral interessant omdat deze ingang de gevoeligheid regelt en dus het volume aanpast van bronnen (zoals tablets of smartphones). De tracks kunnen dus rechtstreeks worden afgespeeld, zonder verlies van signaal.
Deze functie is goed gevonden omdat ze beantwoord aan een reëel probleem: de signaalkwaliteit van een cd en een MP3 is niet altijd gelijk en heeft niet altijd hetzelfde volume.
Het is een originele optie die in de smaak valt bij dj’s en die een constante kwaliteit mogelijk maakt. Daarnaast zorgt het ook voor een makkelijke stijlovergang, en voor het kort op de bal spelen bij last minute song requests die de dj enkel op zijn smartphone heeft staan.

 

BUDGET & BESLUIT

De CORE Scratch en CORE Beat vallen niet alleen op door hun eenvoud en efficiëntie, ze zijn erg compleet zonder overbodige franjes. De gebruiker zal de geluidskwaliteit, de precisie van de filters, het aantal uitgangen en de bluetoothfunctie die deze serie zeker pit geeft, weten te waarderen. Sommigen zullen het misschien jammer vinden dat er geen basiseffecten als echo, flanger en delay zijn. Deze vallen namelijk erg in de smaak bij de meeste dj’s. Maar, je moet ook rekening houden met de prijs-kwaliteitverhouding. En die is ernorm goed! De CORE Scratch kost €135, de CORE Beat €175 (prijzen incl. BTW). Dat is een onklopbare prijs voor een goed doordacht instapmodel. Zowel beginners als ervaren dj’s varen wel bij de eenvoud, ergonomie en geluidskwaliteit. En dit alles voor een zacht prijsje. Wederom knap gedaan, DAP-Audio!