aanmelden
Hybrid Drums Experience event in Q-Factory Amsterdam - 10 maart 2020
Hoe je akoestische drums, elektronische drums en laptop op het podium combineert!
Events 01-03-2020
Drie drummers laten horen hoe de drummer anno 2020 akoestische drums, elektronische drums en de laptop op het podium combineert. De Hybrid Drums Experience avond in Q-Factory, dinsdagavond 10 maart, is de avond waar je als drummer alles te weten kan komen over deze aanpak. Met Stefan Kruger & Stefan Schmid (Zuco 103), Claudio Arduini (Oscar And The Wolf), Jordi Geuens (Selah Sue), Remi Lauw (Lil Kleine) en Oscar Kraal (host).  
door: Erk Willemsen

Hybrid Drums Experience is een project van
Slagwerkkrant, Interface en Ableton.

Dinsdag 10 maart 20.30 uur (zaal open 20.00 uur)
Tickets € 12,50 + 1,87 reserveringskoste
Studenten & Scholieren € 7,50 + € 1,12 reserveringskosten
Bestel je ticket op www.q-factory-amsterdam.nl

De hybride drummer anno 2020 combineert akoestische drums met elektronische drums en modules, en bedient van daaruit ook vaak de laptop. In veel stijlen is het bijna standaard geworden dat drummers op die manier te werk gaan. Tijdens deze tweede editie van de Hybrid Drums Experience in Q-Factory Amsterdam laten succesvolle hybride drummers én een ‘Ableton-guy’, onder leiding van host Oscar Kraal, zien hoe zij hun hybride set-up gebruiken. Tricks of the trade!

De drummers belichten hun specifieke hybride werkwijze met klinkende voorbeelden vanaf het podium. Ze reageren op de algemene vragen van host Oscar Kraal, en natuurlijk kun jij ook je persoonlijke vragen stellen. Ook zal Remi Lauw, die de ‘Ableton-guy’ is voor allerlei live-producties, waaronder die van Lil Kleine, zijn benadering uitleggen. Beleef de wereld die hybrid drumming heet en raak overtuigd van nieuwe muzikale mogelijkheden voor de drummer van nu.

De Hybrid Drums Experience drummers

  • Oscar Kraal - host (Milow, Van Dik Hout)
  • Jordi Geuens (Selah Sue, New Hammond Sound Projects)
  • Stefan Kruger met Stefan Schmid (Zuco 103)
  • Claudio Arduini (Oscar And The Wolf)
  • Remi Lauw (Lost Frequencies, Lil Kleine, Secret Rendezvous)Stefan Kruger
en toetsenist Stefan Schmid waren de pioniers van deze drumrevolutie in hun band Zuco 103. Zij tonen deze avond op het podium hun praktische werkwijze met Ableton en hoe zich dat de laatste jaren heeft ontwikkeld.

Claudio Arduini van Oscar And The Wolf laat horen hoe hij zijn Roland hybrid drums integreert in de bandsound van deze Belgische topband.

Jordi Geuens gebruikt zowel bij Selah Sue als bij het New Hammond Sound Project backingtracks en loops, aangestuurd door Ableton Live, en de Roland SPDS als triggermodule om alle drumsamples af te spelen en live te triggeren.

Remi Lauw heet in de wandelganen de ‘Ableton-guy’, de man die alles wat bijvoorbeeld op Lil’ Kleine’s album staat, vertaalt naar Ableton voor de live-shows. Idem voor de Lost Frequencies live-show. En natuurlijk ook voor zijn eigen band Secret Rendezvous.

Oscar Kraal, voorheen drummer van Anouk en Candy Dulfer, nu bij Van Dik Hout en Milow, is de host vandeze avond. Hij presenteert de drummers, vraagt ze het hemd van het lijf over hun aanpak, en geeft het publiek gelegenheid tot vragen stellen.

Beleef de wereld die hybrid drumming heet en raak overtuigd van nieuwe muzikale mogelijkheden voor de drummer van nu. Kom 10 maart naar Q-Factory!

Hybrid Drums Experience
een project van Slagwerkkrant, Interface en Ableton
Dinsdag 10 maart 20.30 uur (zaal open 20.00 uur)
Tickets € 12,50 + 1,87 reserveringskosten
Studenten & Scholieren € 7,50 + € 1,12 reserveringskosten
Bestel je ticket op www.q-factory-amsterdam.nl

Check hier het Facebook event

Aftermovie Hybrid Drums Experience 2019: