aanmelden
Groot Nieuws over Four Horizons - 2000 drummers aan zee.
Zondag 9 september in Scheveningen - Geen inschrijfgeld nodig!
Events 07-06-2018
Heb je je nog niet ingeschreven om mee te doen aan het grote slagwerkspektakel op zondag 9 september in Scheveningen, Four Horizons - 2000 drummers aan zee? Doe het snel, want er zijn al meer dan 1200 aanmeldingen binnen! Het mooie grote nieuws is dat inschrijfgeld dat oorspronkelijk betaald zou moeten worden vervalt!

De drumstelplaatsen voor sectie Noord zijn wel al vergeven. Maar inschrijven met Japanse drums (Oost) is net zo leuk natuurlijk. Je hoeft daar geen Japanse drums voor te hebben. Kom maar met een floortom plus bekken op standaard! Of doe mee in de latinsectie Zuid. Je speelt dan conga’s of timbales, maar het kan ook met je cajón of met een surdo. Als je inschrijft voor West, speel je djembé! Neem die het liefst mee met bevestigingsband, zodat je staand kunt
spelen.
door: Redactie

Meedoen?
Ga naar de Four Horizons website en vul het inschrijfformulier in.
www.fourhorizons.nl  

Je deelname wordt definitief als je daartoe een bevestiging krijgt. Geef ons daartoe wel even de tijd.

Wordt dit het grootste slagwerkspektakel ooit? Kan bijna niet anders! Wie herinnert zich nog 1000 drummers aan de Maas, het grote project van Cesar Zuiderwijk uit 1992? Het vond plaats tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. Vijftigduizend mensen waren op de Boompjeskade getuige van een concert; een spektakel van anderhalf uur, afgesloten met spectaculair vuurwerk. 
Nu, 26 jaar later, komt Cesar Zuiderwijk met een vergelijkbaar evenement, dat twee keer zo groot is: Four Horizons - 2000 drummers aan zee, op het strand van Scheveningen op zondag 9 september van 16.00 tot 18.00 uur. Gratis te bezoeken voor publiek!

Het wordt de apotheose van een geweldig slagwerkweekend. De dag ervoor vindt namelijk ook nog het Drumworld Festival bij Adams Drumworld in Ittervoort plaats. 
Blok dat weekend meteen - en schrijf je om mee te doen aan dit grootse slagwerkspektakel Four Horizons!

Want wat gaat er gebeuren bij 2000 drummers aan zee? 
Four Horizons, dat is 4x500 drummers uit 4 muzikale windrichtingen: Europa/VS (Noord), Zuid-Amerika (Zuid), Azië (Oost) en Afrika (West). In totaal 2000 drummers aan zee dus, op 4 podia op het strand van Scheveningen.

Let op!
Gratis toegang voor publiek!
Wil je familie, vrienden en kennissen meenemen om te kijken naar de show van 16.00 tot 18.00. Dat kan! Het evenement is gratis toegankelijk!
Eventuele begeleiders mogen helaas niet op het speelterrein komen, maar kunnen dus wel het strand op om het concert mee te maken.
Ophalen van de deelnemers kan weer bij de inschrijfpoorten.

Speciale acts
Tijdens het programma zijn er speciale acts van onder meer Percossa, Drumbassadors en Drum Demons, een nieuwe slagwerkgroep van Cesar
Zuiderwijk en Koen Herfst. 
Tal van beroemde drummers doen mee, zoals Jimmy van den Nieuwenhuizen, Ton Dijkman, Olaf Fase, onze Belgische vrienden Mario Goossens en Michael Schack, en percussiegroepen als Percossa en Araumi Daiko.
Ook verwachten we een paar buitenlandse drummers op de bühne!
Er zullen de hele dag in Scheveningen en Den Haag drum- en percussiegroepen lopen: Schotse drummers, Basler-drummers, brassbands, sambagroepen en traditionele drumbands.


Let op! Gratis toegang voor publiek! 
Wil je familie, vrienden en kennissen meenemen om te kijken naar de show van 16.00 tot 18.00. Dat kan! Het evenement is gratis toegankelijk!
Eventuele begeleiders mogen helaas niet backstage, maar kunnen dus wel het strand op om het concert mee te maken. Ophalen van de deelnemers kan weer bij de inschrijfpoorten.

Slagwerkkrant is partner van dit grootse evenement!

Meedoen?
Ga naar de Four Horizons website en vul het inschrijfformulier in.
www.fourhorizons.nl  

Uitgangspunten van deelname
• Om mee te kunnen doen is het noodzakelijk dat je op eenvoudig niveau kunt noten lezen of dat je de geluidsfragmenten die op de site
staan goed kunt meespelen.

• Minimum leeftijd om deel te nemen is 12 jaar, tenzij de slagwerker jonger dan 12 jaar meekomt met een volwassen drummer die hem
of haar begeleidt.

• Je neemt je eigen instrumenten mee (hoofdinstrument
+ extra percussie), behorend bij de groep die je gekozen hebt. Instructie daarover volgt op weg naar 9 september in de mail.

• Rugtassen en instrumenttassen zijn absoluut verboden op het speelterrein. Bij de entreepoorten is een garderobe waar je je persoonlijke spullen veilig kunt achterlaten als je het podium op gaat. Neem zo min mogelijk mee!

• Kom met het OV! Er is absoluut geen parkeerplek in Scheveningen. Een routebeschrijving met parkeergarages en parkeerterreinen buiten
de stad met randstadrail tot aan het strand staan op de site. Als je je met een grotere groep inschrijft (ja, dat kan ook!) is er natuurlijk
wel plaats voor de touringcar. Je ontvangt daarover t.z.t. instructies!
• Het inschrijfgeld zou oorspronkleijk 20 euro bedragen, maar is uiteindelijk toch komen te vervallen; deelname is dus gratis!

Dit spektakel komt mede tot stand in het kader van Feest Aan Zee, een jaar lang festiviteiten vanwege de viering 200 jaar badplaats Den
Haag/Scheveningen en Live On The Beach. Het decor is van Topaze. Slagwerkkrant verzorgt de inschrijvingen – en nog veel meer!

Kijk op:
www.fourhorizons.nl
www.feestaanzee.nl
www.liveonthebeach.nl
www.slagwerkkrant.nl/events

Download het notenwerk van drie van de stukken die er gespeeld gaan worden. Klik hier
Een van die stukken heet Sugada en Koen Herfst & Cesar Zuiderwijk aka Drum Demons brachten dat nummer als single uit. Luister hier. 

 

Voorbeelden van hoe de drie nummers Batida, Ketjac en Suguda tijdens Four Horizons uitgevoerd gaan worden, zodat je alvast kan gaan oefenen: 

 

 

De 4 windrichtingen op de 4 podia

 

NOORD Europa/VS - blauw
De drummers bespelen drumstellen of snaredrums.
Extra percussie: tamboerijn
Uitladen en opstellen van 9.00-10.00 uur

OOST Azië - rood
De drummers bespelen Japanse taiko’s of floortoms met een bekken op standaard.
Inschrijven en opstellen van 10.00-11.00 uur

ZUID Zuid-Amerika - geel
De drummers bespelen latin-instrumenten, zoals conga’s, bongo’s, surdo’s, timbales en cajóns.
Extra percussie: koebel met stok
Inschrijven en opstellen van 11.00-12.00 uur

WEST Afrika - groen
De drummers bespelen djembés of doundouns.
Extra percussie: shakers
Inschrijven en opstellen van 11.00-12.00 uur

Repetitie: 13.00-15.00 uur
Eetpauze 15.00-15.30 uur
Concert: 16.00-18.00 uur

Meedoen?
Ga naar de Four Horizons website en vul het inschrijfformulier in.
www.fourhorizons.nl