aanmelden
IK Multimedia lanceert de ToneX One
Een complete gitaarrig met talloze sounds in een minipedaal
Merknieuws 25-04-2024
IK Multimedia’s ampmodeling-power is nog nooit zo draagbaar geweest als met de ToneX One, die 20 presets kan opslaan en toegang geeft tot duizenden geluiden van ToneNET.
door:

IK Multimedia heeft de ToneX One gelanceerd, een supercompacte versterkermodeler met cabsimulaties en effecten die de kracht van de ToneX Pedal gebruikt om gitaristen “een complete rig” in een minipedaal te geven.

De ToneX One is zo klein dat je hem op een overvol pedalboard over het hoofd zou kunnen zien. De bediening is eenvoudig. Er is een oversized draaiknop voor volume/gain, aangevuld met drie verlichte miniknoppen om een noisegate, compressor en reverb van studiokwaliteit te regelen.

Hiermee heb controle over alle belangrijke functies die je nodig hebt op het podium. En als je iets naar smaak aanpast, onthoudt het apparaat je instellingen voor de volgende keer dat je hem opstart.

Die miniknoppen kunnen kleurgecodeerd worden, met 9 aangepaste led-kleuren om uit te kiezen, wat bij gebrek aan een display handig kan zijn bij podiumverlichting. Door zijn afmetingen hoef je niet bang te zijn dat hij niet op de je pedalboard past, maar ondanks zijn kleine formaat biedt de ToneX One toegang tot een verbijsterende reeks modellen van gitaarversterkers, -speakerkasten en -effecten.

Je kunt tot 20 aanpasbare presets opslaan op het apparaat, waarvan er drie direct toegankelijk zijn. Sluit hem via usb-c aan op je laptop en je kunt je presets importeren en exporteren.

Het apparaat wordt geleverd met meer dan 200 Tone Models om je op weg te helpen. Surf naar ToneNET, IK Multimedia's online platform voor het delen van geluiden, en je hebt toegang tot meer dan 25.000 verschillende sounds.

Dankzij de usb-c-aansluiting kan de ToneX One natuurlijk ook dubbelen als audio-interface voor thuis opnemen op de computer. Elektrische gitaar, basgitaar, het maakt niet uit: het werkt voor beide.

De ToneX One kan worden gebruikt in Presets-modus, waarbij je van geluid wisselt alsof je van kanaal wisselt op een versterker, of in Stomp-modus, waarbij je hem in en uit je signaalpad haalt als een stompbox. En hij heeft een trs-uitgang waarmee je hem in stereo, dubbel mono of met een hoofdtelefoon of actieve monitorspeakers kunt gebruiken.

Met een prijs van 179 euro (ex. btw) is de ToneX One moeilijk te versmaden als je een versterkermodeler op je pedalenplank wilt om je opties uit te breiden of als back-up voor noodgevallen. Hij kan worden gebruikt met versterkers, PA-systemen en FRFR-luidsprekers, met een no cab-functie voor gebruik met een ‘echte’ versterker.

Ga voor meer info naar de site van IK Multimedia of Pro Media Connect.