aanmelden
Behringer lenteoffensief
5 apparaten binnenkort te koop
Merknieuws 06-03-2023
Een tijdje weinig gehoord van Behringer maar nu zullen volgens hen binnenkort een aantal eerder aangekondigde synths ook echt te koop zijn: kopieën van de Taurus, Solina, Prophet 600, Sh-01 en de Moog DFAM.
door: Redactie

Behringer toont op Facebook foto’s van dozen op de lopende band die klaarblijkelijk de fabriek verlaten. Dat suggereert dat ze snel te koop moeten zijn, maar dat is nog even afwachten. Het spul moet eerst van China naar europa (en de VS), er zijn al talloze bestellingen gedaan die eerst ingelost moeten worden en dan zou het te koop moeten zijn, als de productie tenminste de vraag kan bijbenen. Mitsen en maren dus en de prijzen zijn ook nog niet helemaal duidelijk, maar waar hebben we het nu precies over?

Het begint met de Behringer Solina String Ensemble, de befaamde analoge stringsynth naar het Nederlandse origineel van Eminent met phaser. Prijs zou 359 dollar zijn.

De Behringer Toro is een imitatie van de bekende Moog Taurus baspedalen, opvallend genoeg als desktopsynth, zonder pedalenoptie. Twee vco’s met het roemruchte laddefilter en 4 octaven bereik. De prijs is 349 dollar.

De Behringer PRO-800 is gebaseerd op de analoge Sequential Prophet-600, maar dan achtstemmig en voorzien van de zgn. GliGli modificaties. Prijs zou 599 dollar worden.

De Behringer Edge is een op de Moog DFAM geinspireerde analoge percussiesynth. De desktopbehuizing is ontleend aan de Crave, net als de CV aansluitingen. Prijs wellicht 229 euro.

De Behringer MS-1 MKII is een doorontwikkeling van de op de Roland SH-01 gebaseerde eerder verschenen MS-1. De MKII is gebaseerd op de originele 662 chips en zou daarom veel authentieker moeten klinken.

Meer informatie