aanmelden
Gurus viert tiende verjaardag Echosex met Steve Lukather signature
Buizenpedaal met de klank van de Binson Echorec
Merknieuws 03-03-2023
Het Italiaanse Gurus maakt al sinds 2013 recreaties van de Binson Echorec met zijn serie Echosex pedalen. Dit jaar is het dus tijd voor een Anniversary versie en dat werd gelijk de signature van een van de vaste gebruikers: Steve Lukather.
door: Redactie


De Gurus Echosex heeft sinds 2014 een vaste plaats op de pedalboards van Luke, of hij nu met Toto speelt of Ringo Starr, of opneemt in de studio. De Echosex familie (er zijn door de jaren heen verschillende versies verschenen) geven een getrouwe weergave van de klank van een Binson Echorec, een van de legendarische echo-apparaten, die beroemd werd doordat gitaristen als Hank Marvin en David Gilmour 'm gebruikte. Doordat het apparaat geen tape gebruikte, maar op een metalen schijf gewonden magnetisch draad was hij robuuster en betrouwbaarder in gebruik.

De Echosex 3 bootst niet alleen de echoklank na, maar heeft ook de voorversterker van de Binson aan boord, compleet met een 12AX7 buis die op hoog voltage werkt en 'm veel headroom geeft. Naast de gebruikelijke delay instellingen kan je met de Age of Damage-regelaar de mate van slijtage van de magnetische draad simuleren, wat een modulerend effect geeft. 

Op deze signatureversie staat niet alleen de handtekening van Lukather, maar ook zijn favoriete instellingen van elke regelaar.

Van de opbrengst van dit pedaal gaat een deel naar het Ed Asner Family Center For Autism - een door Lukather gesteunde organisatie die autistische kinderen en hun gezinnen bijstaat. 

Meer info: sound-service.eu