aanmelden
Sandberg is 35 jaar
En viert het met bassen in racethema
Merknieuws 02-06-2021
Sandberg bestaat 35 jaar en dat wordt op een bijzondere manier gevierd. Uw hoofdredacteur - autofreak en van oorsprong afkomstig uit de autowereld - zit al dagen kwijlend bij de foto. Maar wat is nou de mooieste? Gelukkig heb ik geen budget, want ik kan niet kiezen! Of als Anglofiel toch maar de groene?
door: C.P. Dekker
Volgens Sandberg hebben instrumenten en raceauto's veel gemeen, door een strak uiterlijk en bijzonder lakwerk. En dat is helemaal waar. Maar er zijn veel links met de autowereld. Denk alleen maar aan de Custom Colors van Fender, die rechtstreeks uit de autoindustrie kwamen, natuurlijk de Competition Mustangs, die hun strepen aan de muscle cars te danken hadden en de vele namen die we in beide werelden zien, zoals Mustang, Thunderbird, Firebird, StingRay, Corvette, etc. En als we het dan toch over de Thunderbird hebben: die is getekend door autoontwerper Raymond H. Dietrich. Zo zijn er natuurlijk nog legio voorbeelden te noemen.Sandberg bestaat 35 jaar en dat viert het bedrijf met een speciale Limited Edition-serie bassen, die alleen dit jaar te verkrijgen zijn. Ze zijn geïnspireerd op moderne en klassieke raceauto's, al dan niet uit Hollywoodfilms. Waar Sandberg de inspiratie precies vandaan haalde? We probeerden het uit te zoeken, maar misschien zitten we ernaast.

De California TM met de rode en blauwe streep, doet ons aan de beroemde filmracer Herbie denken. De beroemde Kever had alleen geen 35 maar 53 op het koetswerk.


Foto: Zou #53 Herbie de inspiratie zijn voor de #35 Sandberg?

De California VS is in British Racing Green en onze eerste ingeving was de Lotus F1-auto van Jim Clark. Een filmlink? Check Grand Prix uit 1966 eens!


Foto: British Racing Green in combinatie met een gele streep? Dan denken we aan de auto's van Anthony Colin Bruce Chapman, oftewel Lotus.

De rode California TT is moeilijker. Er zijn veel muscle cars in rood verschenen, maar we denken ook even aan de Ford GT40 uit de niet lang geleden film Ford vs. Ferrari. Heb jij een ander idee? Laat het ons weten! De auto van Starsky & Hutch heeft een lichtere kleur en een ekele streep.


Foto: De Ford GT40 racete natuurlijk in Gulf-kleuren, maar Dan Gurney en AJ Foyt wonnen Le Mans '67 in een roodwitte. Niet de auto op deze foto trouwens.

De Forty Eight heeft duidelijk een Gulf Oil 'livery' zoals we McLaren er dit jaar nog mee in Monaco zagen racen. We denken qua film dan meteen aan de beroemde Porsche 917 uit de beroemde Steve McQueen-film Le Mans. En wederom aan de befaamde GT40's natuurlijk. 


Foto: De Porsche 917 racete als roze varken, in Martini- en Sunoco-kleuren, maar de Gulf-versie is de meest iconische. 

Onlangs heeft een van onze lezers een Gulf-bas in de Facebookgroep van De Bassist gepost en kijk eens naar deze Dingwall van Lee Sklar! 

Ga voor meer info naar de Sandberg-website. Er komen sowieso exemplaren naar Dijkmans Muziek in Breda. De importeur voor de Benelux is TH Music.
Foto: Speciaal voor Le Mans kwam McLaren in Gulf-kleuren aan de start.