aanmelden
MadCatz Rock Band 3 Keytar voor nog geen 50 euro
Verassend veelzijdige midicontroller voor een prikkie
Merknieuws 06-06-2020
Ja, het is een keytar en ja, het ding is bedoeld voor de videogame Rock Band, maar het is ook de goedkoopste keytar die er momenteel te koop is
door: Peter Hoeks

De Rock Band 3 keyboard (RB3K) heeft namelijk ook een standaard midi output, eeen input voor een pedaal en zelfs een split mode waarbij je met het onderste oktaaf van het twee oktaafs keyboard drums (midikanaal 10) kunt triggeren. En nu we het toch over de toetsen hebben, die zijn van groot formaat, aanslaggevoelig en versturen zelfs release velocity! De RB3K is een keytar en heeft dus op de 'nek' een ribbon controller die voor modulatie of pitch-bend kan worden gebruikt. De resolutie daarvan schijnt nogal grof te zijn, de feel van de toetsen daarentegen is best aardig. De voeding komt van 3 AA batterijen.

Er zijn drie versies van dit keyboard voor Playstation, Xbox en Nintendo Wii. De hardware is echter identiek. De Wii versie kost bij Amazon in de VS slechts $ 21,95 maar inclusief verzending zit je op een dikke 45 Dollar. De Nederlandse tak van Amazon verkoopt de PS3-versie voor € 46,22, waarbij het me niet helemaal duidelijk is of dat incl. verzendkosten is.

Het gaat hier om restanten van een failliete producent, dus de voorraad is beperkt.