aanmelden
Behringer MonoPoly
Nieuwe walkthrough video van Behringer's analoge keyboardsynth
Merknieuws 22-05-2020
Na een eerste introductie is er nu een tweede video verschenen waarin we meer te weten komen over Behringers clone van de Korg Mono/Poly
door: Bart Groenlof

Na de eerste video introductie heeft Behringer nu een lange walktrough  video on-line gezet, waarin alle features de revu passeren.

Het klinkt allemaal erg veelbelovend!

De Korg MonoPoly kwam in 1981 op de markt en bleef maar 3 jaar in productie. Misschien dat ie daarom niet zo bekend is, maar veel liefhebbers beschouwen deze synth als een miskende klassieker. Dat vindt Behringer blijkbaar ook want ze kondigen nu hun eigen MonoPoly aan.

Het ontwerp volgt het origineel maar met een paar slimme aanpassingen, zoals het opklapbare bedieningspaneel en midi. Deze volledig analoge, parafone, keyboardsynth heeft 4 vco's met cross-mod en sync, een 24dB filter, 2 envelopes, 2 lfo's en een drie octaafs half-gewogen keyboard. Een van de sterke punten van de MonoPoly is de oscillatortoewijzing, je kunt vierstemmig polyfoon spelen – met chord memory – maar ook unison, dus met 4 oscillators per stem. De polyfone stemmen gaan wel door hetzelfde filter en en vca dus vandaar dat het een parafonische synth wordt genoemd. Verder is er nog een arpeggiator.

Achterop zitten midi in/out/thru, mono audio out en diverse CV/gate en trigger connectors. Prijs en leverbaarheid zijn zoals gewoonlijk bij Behringer nog onbekend.

www.behringer.com