aanmelden
ESP F Series
Nieuwe bassen voor de LTD serie.
Merknieuws 03-05-2020
Ze zien er niet uit als standaard Fender bassen en passen goed bij Goth en metalbands. ESP brengt een nieuwe serie bassen uit.
door: Maarten Plukker

ESP heeft een nieuwe serie bassen in de F serie van hun LTD lijn van instrumenten. De LTD F-1004 en LTD F-1005 behoren tot de LTD Deluxe serie met een prachtig gevlamde esdoorn top met een see-thru zwarte finnish over de bekende vampier-achtige bodies, met het Fishman Fluence pick-up systeem.

De Fishman Fluence Bass Soapbars die in de bassen zitten bieden tal van diverse element-posities door middel van de push-pull volume knop, een balans-knop en een tweebands-eq met een driewegs mini knop voor positie 1, positie 2 (mid-cut) en positie 3 (mid-flat). Beide bassen hebben een doorlopende hals, 24 frets met een macassar ebbenhouten toets met een See Thru Black Satin Finnish op de achterkant van de nek. Niet onbelangrijk, deze bassen hebben een mensuur van 35 inch.

Voor wie de bassen in een bescheidener budget wil proberen, de bassen hebben een goedkoper alternatief in de F-204 en F-205 vorm. Hier is jatoba hout gebruikt voor de toets en zitten er ESP elementen in met een driebands-eq.

De duurdere F serie kosten $1299 en $1349, voor de goedkopere F-204 en F-205 betaal je $469 en $499.

Website ESP