aanmelden
Superbooth19: 16-stemmige keyboardsynth Novation Summit
Meer mogelijkheden dan de Peak
Merknieuws 08-05-2019
Na de Peak introduceert Novation op Superbooth19 in Berlijn trots hun nieuwste synth, de Summit. Deze is gebaseerd op de techniek van de Peak maar biedt veel meer mogelijkheden.
door: Bart Groenlof

Summit zou je kunnen zien als twee Peaks in een instrument en het apparaat is dan ook in split of layer modus te gebruiken. Elke part heeft zijn eigen dubbele filter.

De basis van de hybride Summit vormen de digitale New Oxford Oscillators waarvan elk van de 16 stemmen er drie heeft. Behalve de standaard analoog-stijl golfvormen bieden deze ook FM en wavetable synthese. De output van de digitale oscillatoren loopt vervolgens door een analoog signaalpad met eeen dubbel 12/24dB lp/hp/bp filter, analoge vca's en drie analoge distortions; voor en na het filter en achter de vca. Zo wordt een warme en lekker vette sound gerealiseerd.

Het frontpaneel is rijkelijk voorzien van knoppen Uiteraard zijn er uitgebreide modulatieopties en 3 effecten; chorus, delay en reverb. Via de stereo externe input kan een extern signaal door de effecten gehaald worden.

Het 5-octaafs aanslaggevoelige keyboard met aftertouch is identiek aan dat van de Novation SL MkIII controller.

 

De Summit heeft 2 x stereo out, stereo input, hoofdtelefoonaansluiting, Midi in/out/thru, usb, twee aansluitingen voor pedalen en een CV mod input.

Summit wordt deze herfst verwacht voor rond de 2200 Euro

Meer informatie

Distributie: Algam Benelux, +32 33 344750
www.algambenelux.be