aanmelden
Earthboard magnetische pedalenplank
Innovatief pedalboard maakt het bevestigen en van stroom voorzien van pedalen een stuk eenvoudiger
Merknieuws 21-08-2018
Het Amerikaanse Rare Earth Music heeft de Earthboard aangekondigd, de allereerste pedalenplank die gebruikt maakt van magneten voor bevestiging en voeding van pedalen.
door: Redactie

De Earthboard combineert magneten van zeldzaam aardmetaal (‘rare earth’) met een stalen railsysteem en een oplaadbare batterij.  

Pedalen kunnen in een zogenoemde Gravity Boot gemonteerd worden die met magneetjes aan de onderkant overal op de rails van de pedalboard geplaatst kunnen worden. Net als de batterij, die via de rails de pedalen van stroom voorziet.

 

De volgorde van de pedalen kan zo makkelijk gewijzigd worden en de stroom inschakelen is simpel een kwestie van de batterij op de rails plaatsen. Door de batterij te verwijderen schakel je de stroom weer uit.

Klittenband en tie wraps zijn verleden tijd, aldus Rare Earth Music, en je hoeft je voeding niet langer met een snoer met het lichtnet te verbinden, wat de nodige brom zou schelen. Hoe lang je met één batterijlading toekunt meldt het bedrijf overigens niet, maar dat zal ook van het aantal aangesloten pedalen afhangen.

 

Er zijn drie Earthboard modellen beschikbaar, die vijf, zeven of elf pedalen van Boss-formaat kunnen bevatten. Elk systeem bestaat naast het pedalboard uit Gravity Boots, een oplaadbare batterij en aansluitaccessoires. De prijzen variëren van 349 tot 649 dollar.

Meer info:
Earthboard