aanmelden
CruzTools Bass Multi-tool vernieuwd
Nog meer handigheden in een kleine behuizing
Merknieuws 18-12-2017
De CruzTools Groovetech Guitar and Bass Multi-tool is een zeer handig stukje gereedschap voor iedere bassist en gitarist. De voorganger werd al getest in De Bassist en enkele lezers wonnen een exemplaar. Het Californische bedrijf heeft het kleine ding nu vernieuwd en nog uitgebreider gemaakt.
door: Redactie

CruzTools is maakt speciale gereedschapssets voor Harley-Davidsons, vliegtuigen én muzikanten. Als je zo gelukkig bent dat je een Fender Custom Shop-instrument kunt veroorloven, dan vind je een prachtige CruzTools gereedschapsset in de koffer.
Uw hoofdredacteur kan dat niet, maar hij kocht de vorige versie en hij gaat nooit meer zonder van huis. Voor eigenlijk ieder onderdeel van elke bas heeft de multi-tool wel een schroevendraaier of inbussleutel en het 15-euro-kostende ding werd al vaak gebruikt bij het afstellen van eigen bassen, die van anderen en bij kleine reparaties 'on the road' van bassen én gitaren. Naast een pedaaltuner (nee, die zit er niet in) is het haast een verplicht stukje gereedschap voor de muzikant die veel op pad is.

Het Californische bedrijf komt nu met de tweede generatie van de Multi-tool. Ht heeft alles wat de eerste versie had, dus bijvoorbeeld inbussleutels in metrische- en inch-maten en een afgeronde inbus voor halspennen. De nieuwe versie heeft als nieuwtjes onder meer een dopsleutel voor Gibson-halspenen, nog twee extra maten inbussleutel en een meetlatje met inches en millimeters, wat handig kan zijn voor bijvoorbeeld het opmeten van de snaaractie. De omvattende body is zeer stevig en bestaat uit één deel.

In de VS kost de vernieuwde versie 16 dollar en we denken dat het in Nederland voor rond de 20 euro zal worden aangeboden. Ietsje duurder dan de voorganger dus. Het ding weegt 140 gram en meet ongeveer 10 x 3 x 2cm. Om het intro nog eens te herhalen: een aanrader.

CruzTools-website

HTD-website (importeur)