aanmelden
D'Angelico introduceert Premier Serie
Betaalbare klassiekers
Merknieuws 08-05-2017
D'Angelico - de naam die altijd geassocieerd zal worden met de exclusieve jazzgitaren van de New Yorkse meesterbouwer John D'Angelico en dat als merk in 2011 opnieuw het levenslicht zag - heeft zijn gitaren vanaf dit jaar onderverdeeld in drie duidelijke lijnen. De nieuwe Premier serie is het meest betaalbaar, waarna de Excel en Deluxe series volgen. Sommige modellen zijn in meerdere series verkrijgbaar. Vanaf eind april 2017 zijn de nieuwe Premier modellen beschikbaar.
door: redactie

Premier Serie
De gitaren uit de nieuwe Premier serie zijn te herkennen aan hun verchroomde hardware en D'Angelico elementen. Veel modellen zijn in elke serie verkrijgbaar, maar niet alle. Zo vinden we de TD (Tear Drop) solidbodygitaar alleen in de Premier serie. De bijzondere bodyvorm is een origineel ontwerp van John D’Angelico, al heeft die het alleen gebruikt voor archtopgitaren.

Naast bekende modellen als de EXL-1, DC en SS vinden we ook een versie van de signature gitaren van Greatful Deads Bob Weir en jazzgitarist Kurt Rosenwinkel in de Premier serie. Rosenwinkel heeft zijn SS model voorzien van een sparren top, terwijl Bob Weir hetzelfde model als basis heeft genomen voor een uitgebreid circuit met coilsplit-humbuckers. Dit model heeft een mastervolumeregelaar naast de twee volumeregelaars voor elk element.
Ten slotte zijn ook de Gramercy, Bowery, Madison en Fulton akoestische modellen in een Premier versie beschikbaar, net als de akoestische Mott basgitaar.

In de onderstaande filmpjes kan je de Premier TD en EXL-1 horen:

Hieronder zie je de introductie van Kurt Rosenwinkels en Bob Weirs SS modellen:

Meer info: www.face.be en www.dangelicoguitars.com