aanmelden
Nexi effectpedalen
Kwaliteit met een eigen gezicht
Merknieuws 01-05-2017
Nexi Industries kwam afgelopen najaar met het Solution pedalboard waarop je de Nexi pedalen eenvoudig kan vastklikken, zonder gedoe met kabeltjes en voedingen. Inmiddels heeft het Nederlandse bedrijf maar liefst veertien pedalen uitgebracht.
door: redactie

Vintage Analog Protection Squad
Achter deze naam zitten enkele gerenommeerde boetiek effectbouwers die de pedalen van Nexi ontwikkelen. Vervolgens worden ze in China geproduceerd, waardoor de prijs scherp blijft. Bijzonder aan Nexi is dat ze een heel eigen stompbox hebben ontworpen - hoeveel boetiekpedalen zie je niet in een standaard behuizing? Opvallend zijn de grote schakelaar en de rand rond de regelaars die oplicht als het pedaal is ingeschakeld. Het regelpaneeltje loopt mooi schuin af, zodat je niet met je voet tegen de regelaars komt als je het pedaal inschakelt.
Naast algemene effecten als overdrive en distortion, zijn er ook pedalen die een specifiek geluid hebben. Zo is de 70's distortion gemaakt om het geluid van Jimmy Page na te bootsen.

Met of zonder The Solution?
Het Solution pedalboard is gemaakt om de Nexi pedalen eenvoudig op vast te klikken. Naast de mogelijkheid om zo zelf je pedalboard samen te stellen biedt Nexi ook complete boards aan, geschikt voor een bepaalde stijl.
Maar het is natuurlijk ook mogelijk de pedalen van Nexi zonder de Solution in je eigen setup te gebruiken.
Dit zijn de effecten die inmiddels beschikbaar zijn: Overdrive, Fuzz, Distortion, Metal Distortion, Dutch Screamer, 70's Overdrive, 70's Distortion, Analog Chorus, Phaser, Tremolo, Delay, Wah, Volume en Looper.

Introductie van de 70's Distortion:


Introductie van enkele complete pedalboards:

Zie voor meer info: www.nexi.eu