aanmelden
Hilites MMM 331
Merknieuws 19-02-2017
door: Redactie

DRUMS AND PERCUSSION

 

Ludwig Legacy Mahogany

Ludwig bracht een paar jaar geleden de Legacy Maple terug: een high-end drumkit met een ketel van twee relatief dikke lagen esdoorn en een tussenlaag populierenhout. Datzelfde concept passen de Amerikanen nu ook toe op een mahonie variant. De Legacy Mahogany heeft binnen- en buitenlagen van mahonie met wederom een tussenlaag van populier. Alle Legacy ketels hebben daarnaast een 1" brede verstevigingsrandgemaakt van esdoorn. De ketelconstructie van de Legacy werd bij Ludwig voor het eerst in 1923 gebruikt, en je kunt dus met recht spreken van een nieuwe klassieker. Daar komt nog eens een uitgesproken vintage draagrand bij die aan de binnenkant een hoek van 30 graden ten opzichte van de ketel maakt, en aan de buitenkant helemaal is afgerond. Hierdoor is er heel wat contact tussen vel en ketel. De Legacy Mahogany is verkrijgbaar in een aantal shellsets en natuurlijk als losse drums.
www.ludwig-drums.com  Evans UV1 vellen

De UV-1 VAN Evans IS een nieuw enkellaags gecoat vel met een extra lange levensduur. De coating heeft een speciale samenstelling die met UV-licht wordt uitgehard en daardoor extra lang mee gaat.

Opvallend is dat de coating bij de UV1 niet helemaal tot de rand van het vel loopt. Vlak voor het punt waar de draagrand van de ketel tegen het velmateriaal komt houdt de coating op, en zie je de onderliggende melkwitte velmateriaal. De enkellaags UV1 vellen hebben een dikte van 10 mil (0.25 mm) en daarmee zijn ze even dik als de G1 of Remo's Ambassador. Ze hebben een ruim stembereik en een heldere en open klank. In vergelijking met de G1 hebben ze zelfs een fractie meer toon, waarschijnlijk omdat de coating iets minder dempt. De UV1 vellen zijn er in 10", 12", 13", 14" 15" en 16".

www.evansdrumheads.com


GUITAR

 

Mesa Triple Crown TC-50

Mesa Engineering heeft een nieuwe serie uitgebracht: de Triple Crown TC-50. Deze 50-watt versterker is beschikbaar in combo-, top- en 19-inch rackuitvoering. Met drie kanalen die ieder hun eigen eq-sectie hebben, kun je je cleane-, crunch- en leadsounds nauwkeurig naar smaak instellen. Standaard heeft de TC-50 EL34 buizen, maar dankzij de biasschakelaar op het achterpaneel kun je ook 6L6 en 6V6 buizen plaatsen. Een effectloop, MIDI-bediening, line-out met speakersimulatie, hoofdtelefoonuitgang en reverb geven de Triple Crown veel gebruiksmogelijkheden. www.mesaboogie.com  Baton Rouge X6 Bearclaw

Het akoestische merk Baton Rouge heeft de X6S Bearclaw uitgebracht, een Grand Auditorium model met een 'bearclaw' sparren top, een variant van sitka, met een tekening die dwars op de nerf staat en eruit ziet alsof een beer met zijn klauw langs het hout is gegaan. Het hout is wat stijver, waardoor de klank krachtig is. Ook kan je een goede sustain verwachten. Het is geliefd bij onder andere folk- en bluegrassgitaristen die met plectrum spelen. Naast het bearclaw bovenblad heeft de Baton Rouge X6S een krans en achterblad van mahonie en een nato hals met palissander toets. De gitaar heeft een open pore afwerking en is voorzien van het MiSi Acoustic Trio VT systeem.
www.batonrougeguitars.com

Strymon Riverside

De Riverside is de nieuwe multistage overdrive van Strymon. Hierbij hebben ze gebruik gemaakt van een circuit dat een analoog JFET gedeelte combineert met een digitaal deel. Dit moet de complexiteit van buizenoversturing benaderen. Naast een drive- en levelregelaar zijn er een driebands EQ en twee minischakelaars voor low/high gain en midboost. De voetschakelaar om het pedaal in te schakelen wordt vergezeld van een ‘favorite’ schakelaar die een opgeslagen instelling kan oproepen. De Riverside heeft een aansluiting voor een expressiepedaal en een extern pedaal om een +6dB boost in te schakelen.

www.strymon.net

 

BASS

 

Fender 2017 American Professional Series

Fender kondigt voor 2017 de American Professional Series aan. In de serie zien we Telecasters, Stratocasters, Jazzmasters en Jaguars met vintage looks, maar met specs (denk aan een Mustang-brug op een Jazzmaster) die de speler aanspreekt. Natuurlijk zijn er ook bassen.
De American Pro Precision is links- en rechtshandig in zwart, wit en sunburst verkrijgbaar, terwijl rechtshandigen ook kunnen kiezen voor een vijfsnaar en een prachtige 'antique olive'. Qua halzen is er keuze tussen palissander en esdoorn. De nieuwe V-Mod-elementen combineren een hoog uitgangsvolume met een vintage klank. De hals is gemodelleerd naar die van een fijne '63 P, met satijnafwerking, zodat je hand makkelijk over de hals glijdt. De frets zijn smal een hoog, de brug is van het Hi-Mass-type en de stemmechanieken zijn breder aan de bovenkant en smaller aan de onderkant, zodat je snaren naar beneden worden geleid.

De Jazz deelt veel van de specificaties, maar het heeft een moderne C-hals, V-Mod-Jazz-elementen en het is als viersnaar ook fretloos verkrijgbaar. Verder zien we ook hier vier- en vjfsnarige modellen en een variant voor linkshandigen. Naast wit, sunburst en zwart heeft de Jazz de kleur Sonic Grey als unieke kleur.
www.fender.com


KEYBOARD INSTRUMENTS
M-Audio CTRL49

De M-Audio CTRL49 heeft 49 half-gewogen toetsen met velocity en aftertouch, en een bereik van 128 noten via een octaafschakelaar. Maar de CTRL49 is ook een rijk voorziene controller voor je daw en plug-ins. Naast een prachtig groot kleurendisplay vind je talloze knoppen: 9 faders en 11 knoppen die Mackie Control hui-compatible zijn, 8 encoders, 8 knoppen die vrij toewijsbaar zijn, een encoder met drukfunctie voor schermnavigatie en 33 functieknoppen, waaronder de standaard daw-navigatieknoppen. Dankzij de meeleverde Virtual Instrument Player software (VIP) houd je eenvoudig de controle over al je plug-ins. O ja, we zouden bijna de acht meerkleurig verlichte drumpads met velocity en aftertouch vergeten. Behalve usb heeft de CTRL49 ook standaard midi-in/uit en twee aansluitingen voor pedalen. Je krijgt er Ableton Live Lite bij en een collectie van twintig effectplug-ins.

www.m-audio.comNieuwe versie Arturia MiniLab

Arturia heeft een MkII-uitvoering van de MiniLab keyboard/controller uitgebracht. Deze heeft twee octaven minitoetsen, acht aanslag- en drukgevoelige, verlichte triggerpads en zestien draaiknoppen, waarvan twee met klikfunctie. Voor pitchbend en modulatie zijn er twee touch sensors, en er is een aansluiting voor een sustainpedaal. MiniLab II heeft een usb-connector voor aansluiting op je pc, Mac, laptop en iOS-apparaat. Het apparaat is class compliant, dus drivers zijn niet nodig. Met de bijbehorende Midi Control Center software kun je de knoppen aan de verschillende functies van je daw of plug-in toewijzen. De MiniLab heeft acht geheugens voor die midi-mappings. De voeding komt uit de usb-bus; hij werkt niet op batterijen, en er zit ook geen vijfpins midi-output op. MiniLab MkII is zeer compact, weegt weinig en je krijgt er Analog Lab Lite software bij, vol presets van zeventien instrumenten uit de Arturia V Collection. Daarnaast zitten ook Ableton Live Lite en UVI Grand Piano Model D in het pakket.

www.arturia.com