aanmelden
NAMM 2023 beursnieuws: Lizard Queen - octave fuzz van Electro-Harmonix en JHS Pedals
Het pedaal dat altijd ontbrak
Merknieuws 12-04-2023
Electro-Harmonix heeft de Lizard Queen aangekondigd, een octave fuzz gebaseerd op een vintage EHX ontwerp van JHS Pedals' Josh Scott dat nooit heeft bestaan. Wacht, wat?
door: Redactie

Even terug naar het begin. In februari 2022 leefde Josh Scott, samen met ontwerper Daniel Danger, zich uit op een wilde fantasie: het maken van een eigen vintage Electro-Harmonix pedaal. Daaruit ontstond de Lizard Queen octave/distortion, te zien in de video "Making A Vintage Electro-Harmonix Pedal!":

EHX eigenaar Mike Matthews was zo onder de indruk van het ontwerp, dat hij het probeerde te realiseren - ongetwijfeld aangemoedigd door talloze enthousiaste YouTube-commentaren.

Zoals veel pedaalontwerpen uit de jaren 70 heeft de Lizard Queen een vast gain-niveau voor zijn fuzz, met een mengbare Octave-regelaar voor Octavia-achtige klanken. De Balance-regelaar brengt de klank van de soepele Shadow klank naar de vuige Sun sound - deze regelaar heeft meer invloed bij hogere Octave instellingen.

Het pedaal is verkrijgbaar in twee formaten: in EHX's moderne Nano behuizing en van JHS Pedals in exclusieve big-box versie, die gelimiteerd is tot 1.000 stuks (waarvan 30 met omgekeerde kleurendruk). De JHS versie wordt geleverd met nagemaakte handleidingen en parafernalia.

De Nano versie heeft alle moderne nadelen - 9V voeding, aan/uit LED - maar de big-box heeft niets van dat alles, met alleen een interne batterij en geen LED-indicator.

Voor meer informatie over de Nano Lizard Queen kun je terecht bij Electro-Harmonix, terwijl JHS Pedals alle details heeft over de grote versie.