aanmelden
Expressive E Osmose
Eindelijk te koop
Merknieuws 06-01-2023
Al 3 jaar geleden kondigde Expressive E hun ultra-expressieve keyboardcontroller aan. Nu is ie dan eindelijk te koop, mét bijbehorende ingebouwde digitale synth.
door:

Osmose Expressive E is een unieke keyboard controller met veel meer en veel subtielere controleopties dan we van een toetsenbord gewend zijn. Elk van de 49 toetsen heeft 3D controleopties; polyfone expressie, aftertouch en pitch. Dankzij Osmose kun je dus met standaard toestentechniek unieke muzikale performances neerzetten zonder een vreemd opgebouwd instrument aan te moeten leren. Bekijk de video’s en je snapt wat er zo apart aan is.

Om het onderste uit de kan te halen uit de mogelijkheden – via midi en zelfs midi 2.0 is dat momenteel uiterst moeilijk – krijg je een ingebouwde digitale sound engine, de Haken Audio EagenMatrix. Deze 24-stemmige synth beheerst meerdere synthesevormen waaronder VA, FM, en physical modeling. Zelf programmeren kan via een computer editor en usb.

Er zijn natuurlijk wel midi in, out en thru connectoren, net als twee  inputs voor pedalen, usb en line outputs voor de synth.

Na 3 jaar is ie dan nu in principe verkrijgbaar, maar de oplage is bescheiden en eerdere intekenaars worden eerst beleverd. De levertijd is dus onvoorspelbaar, maar je kunt wel alvast je order plaatsen voor $ 1799,-.

Naar verwachting kun je in het maart/aprilnummer van Interface (256) een uitgebreide test lezen.

Meer informatie