aanmelden
Pearl lanceert veel productnieuws bij 75-jarig jubileum
Verslag met veel video's van de nieuwe gear
Merknieuws 02-04-2021
Pearl bestaat 75 jaar, en dat kan het merk natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom introduceren de Japanners een hele reeks aan producten met een ferme knipoog naar het verleden.
door: Dennis Boxem

Pearl bestaat al 75 jaar, maar het duurde tot 1967 voordat de eerste drums met het Pearl logo uit de fabriek kwamen. De President serie had bijzondere phenol ketels; een naadloze ketel gemaakt van kunststofvezel. Die President drums brengt Pearl nu in beperkte oplage terug op de markt. Met heel wat vintage ogende onderdelen, maar waar nodig ook moderne upgrades om ervoor te zorgen dat de set anno nu ook prima mee kan komen.


Mike Miley van Rival Sons demonstreert de President Phenolic set

President Phenolic drumset
De President is verkrijgbaar in een enkele finish en een enkele setup: 22"x14" basdrum,16"x16" floortom,13"x9" tom en 14"x51/2" snaredrum,  voorzien van een Pearl White Oyster bekleding. Het is een limited edition. In totaal zijn er 100 drumkits verkrijgbaar.

De President Phenolic heeft dezelfde 'Battleship' spanbokken, dezelfde Pearl logo's als de originele versie, en ook details als een bekkenhouder op de bassdrum ontbreken niet. De set is niet goedkoop, maar voor € 2.689,- krijg je er naast de drums ook een set cases bij.

President Deluxe drumsets
Wil je wel zo'n vintage ogende Pearl set, maar heb je liever iets minder prijzigs? Ook daar heeft Pearl aan gedacht. De President Deluxe serie heeft namelijk alle looks van de limited edition set, maar een vriendelijker prijskaartje, én meer keuze. Dat heeft alles met de ketelconstructie te maken. De Exclusive heeft namelijk ketels gemaakt van dat andere materiaal waar Pearl in de jaren '60 en '70 furore mee maakte: Lauan oftewel Phillipijns mahonie.

De President Deluxe is verkrijgbaar als twee verschillende ketelsets:
* 22"x14" bassdrum,16"x16" floortom en 13"x9" tom
* 20"x14" bassdrum, 14"x14" floortom en 12"x8" tom.
Daarbij heb je keuze uit een Ocean Ripple of een Desert Ripple bekleding. De Deluxe kost € 1699,-.
Een bijpassende 14"x5 1/2" snaredrum is voor € 399,- leverbaar.

Duoluxe snaredrum
Nog zo'n klassieker met een twist is de nieuwe Duoluxe snaredrum: een remake van de originele Jupiter snaredrum. De Duoluxe heeft dezelfde verchroomde messing ketel als de originele Jupiter, maar Pearl heeft voor de gelegenheid de kraal in de ketels voorzien van een mooie Nicotine White Marine inlay. Dat geeft deze snares een heel eigen look.  De Duoluxe is verkrijgbaar in twee verschillende maten: 14"x5" en 14"x61/2" prijzen zijn respectievelijk € 549,- en € 599,-.

En nog veel meer nieuwe producten 
Naast deze aan het jubileum verbonden nieuwe producten lanceert Pearl nog zo'n 25 nieuwe producten, voornamelijk een mooie serie snaredrums, veel bijzondere hardware, vernieuwde versies van de Roadshow serie en de Masters Maple Gum drumsets en conga's en travel timbales. 

 

 

 

 

 

 


 

Bekijk al het productnieuws, met alle specificaties op de
site van Pearl Music Europe