aanmelden
Vernieuwde Music Man StingRay
Nieuws van de Summer-NAMM
Merknieuws 04-07-2018
Vorige week vond de Summer-NAMM plaats in de Amerikaanse muziekhoofdstad Nashville. De komende tijd zullen we nog wat nieuwtjes publiceren. Houd deze pagina's en onze facebook dus in de gaten. Music Man vernieuwde de StingRay en hieronder vertellen we je alles over de wijzigingen.
door: Redactie

De Music Man StingRay werd in 1976 geintroduceerd en volgens het huidige moederbedrijf Ernie Ball is dit de eerste keer in meer dan 30 jaar dat de bas écht is veranderd. Het resultaat is de StingRay Special.


Foto: op deze foto is de nieuwe 'contour' duidelijk zichtbaar.

Wat meteen opvalt is de 'contour': het afgeschuinde gedeelte op de body, voor meer comfort voor je bovenarm. Deze zit nu een beetje tussen traditioneel Music Man en Fender in. Wat je niet ziet, maar wel voelt, is dat de body van extra licht moerasessen is gemaakt. 


Foto: een nieuwe, lichtere body van moerasessen.

Het plaatje voor de halsschroeven volgt een tweede contour bij de hiel, waar hals en body bij elkaar komen. De hals is nu van 'roasted' esdoorn - de harsen in het hout worden harder waardoor de hals stijver wordt - terwijl de frets van haast onverslijtbaar roestvast staal zijn gemaakt. Om de balans met de lichte body goed te houden, zijn de stemmechanieken een behoorlijk stuk lichter dan de oude versie.


Foto: de stemknoppen zijn duidelijk lichter en compacter, terwijl het geroosterde esdoorn een mooie, vintage uitstraling heeft.

Dan de elektronica. De Special heeft nieuwe Neodymium-elementen, die meer uitgangsvermogen en een breder frequentiespectrum moeten geven. Voor meer headroom is ook de voorversterker aangepast: de 3-band EQ werkt nu op 18V in plaats van 9V. Het hoog is minder schel, het mid aangepast en het laag praktischer. Volgens Music Man ontstond zo de beste combi tussen een vintage bas en een modern, actief exemplaar.

En een video met meer informatie over de nieuwe collectie:
Music Man-website