aanmelden
Leer muziektheorie met Sonid
Gratis app van Nederlandse bodem
Muzieknieuws 20-05-2021
De Nederlandse gitaardocent Martijn Ensing heeft naast muziek nog een andere passie: programmeren. Hij combineerde die twee aspecten met de muziektheorie-app Sonid.
door: Redactie

Gitaardocent Martijn Ensing

App
Als gebruiker leer je stap voor stap over verschillende kanten van muziektheorie. Denk daarbij aan akkoorden en toonladders, maar ook aan toonsoorten en progressies. Nadat je hebt geleerd over een onderwerp, krijg je er een aantal vragen over. Op die manier kun je meteen je kennis testen.

Wiki
Sonid doet op het eerste gezicht heel erg aan de taal-app Duolingo denken. Dat zie je vooral terug in de manier waarop de vragen aan je gesteld worden. De app onderscheidt zich echter met een diepe bibliotheek waarin je alle kennis die je maar denkt nodig te hebben terug kunt vinden, in het woordenboek en de wiki. Er is ook een forum, waarop gebruikers kunnen discussiëren over muziektheorie.

Sonid is gratis verkrijgbaar voor Android en IOS. Met het betaalde abonnement Sonid Plus kun je meespelen met oefeningen, je statistieken inzien en krijg je geen advertenties meer te zien in de app.

Meer informatie vind je op sonid.app