aanmelden
NAMM Show in januari is gecancelled
Believe in Music komt ervoor in de plaats
Muzieknieuws 11-08-2020
In juni meldde de NAMM, organisator van de NAMM show in Anaheim, Los Angeles, dat ze alles op alles zouden zetten de muziekbeurs doorgang te laten vinden. Gisteren berichtte directeur Joe Lamond dat het er toch niet in zit. Wegens de aanhoudende corona-pandemie, die bovendien onevenredig hard de VS raakt, gaat de NAMM show 2021 niet door. Als alternatief kondigt Lamond een Believe in Music week aan, met allerlei digitale activiteiten, om maar enigszins de zo belangrijke handelscontacten en zakelijke educatie op gang te houden.
door: Redactie

De Summer NAMM show in Nashville kon deze zomer al geen doorgang vinden vanwege de lockdowns en reisbeperkingen door de Covid-19 pandemie. En nu dus de Winter NAMM ook al niet. De muziekindustrie wordt hard geraakt door het ontbreken van deze belangrijke beurzen. Vooral op de Winter NAMM worden alle nieuwe producten voor het komende jaar gepresenteerd, maar belangrijker nog ontomoet iedereen iedereen. Fabrikanten spreken met importeurs, retailers verkennen de markt, muzikanten halen banden aan met hun merken en, last but not least, de pers doet verslag van alle nieuwigheden. 
 

Believe in Music-week
Joe Lamond, directeur van de NAMM kan weinig anders dan positief blijven en een alternatief aankondigen, Believe in Music, eeen streaming event dat gaat plaatsvinden in de week van 18 januari 2021.  Het initiatief biedt biedt een mix van uitgebreide programmering en professionele opleidingen op BelieveinMusic.tv, evenals een interactieve marktplaats om kopers en verkopers met elkaar in contact te brengen. Lamond: ‘Believe in Music Week zal nieuwe, intuïtieve technologie gebruiken om ons te verbinden en de ongelofelijke energie te benutten die ontstaat wanneer we samenkomen. Met een robuuste markt om nieuwe producten te lanceren en je merkverhaal te delen, biedt Believe in Music ook netwerken en matchmaking voor onze kopers en verkopers, educatie voor alle segmenten van de branche, en livemuziek en concerten. De Believe in Music-week zal een cruciale stap zijn voor onze branche om ons te helpen ons voor te bereiden op het nieuwe jaar en nieuwe kansen. "

https://believeinmusic.tv/