aanmelden
NAMM Show in januari gaat door
Zoveel mogelijk standhouders maar met belangrijke virtuele component
Muzieknieuws 22-06-2020
We waren natuurlijk reuze benieuwd of de NAMM show die jaarlijks in januari in L.A. plaatsvindt doorgang zou gaan vinden. De organisatie van de NAMM show laat nu weten dat de beurs in januari 2021 door zal gaan, natuurlijk nog onder voorbehoud, en sowieso met een grote virtuele component, opdat iedereen bereikt kan worden die door de omstandigheden niet aanwezig kan zijn.
door: Redactie

De Summer NAMM show in Nashville kon deze zomer geen doorgang vinden vanwege de lockdowns en reisbeperkingen door de Covid-19 pandemie. De muziekindustrie kijkt nu voorzichtig vooruit naar de grote Winter-NAMM in januari 2021. De organisatoren zijn in elk geval vastbesloten deze show door te laten gaan.

‘Meer dan ooit, is het belangrijk dat we doorgaan met de voorbereiding van de samenkomst van de onze trouwe bezoekers tijdens de NAMM show in Anaheim, L.A.’,  verklaart NAMM-voorzitter en CEO van Martin Guitar, Chris Martin. ‘In 2021 zal het anders aanvoelen - immers, het leven zelf is veranderd – het is echter nu belangrijker dan ooit om contact met elkaar te hebben!’

De Winter-NAMM is de belangrijkste beurs op het gebied van instrumenten en muziekproductie. Tijdens dit evenement worden alle belangrijke nieuwe producten voor het aankomende jaar aangekondigd.

De organisatie laat weten dat overwogen is om Winter NAMM 2021 niet door te laten gaan. ‘Sommigen suggereerden om de Winter NAMM 2021 over te slaan en te wachten tot 2022, als de situatie duidelijker zou zijn’, meldt NAMM in een verklaring. ‘Echter de meerderheid van de leden vindt het van grootste belang dat de show wel doorgaat, zodat onze sector een solide basis krijgt om weer te herstellen van de klap.’

Het is moeilijk voor te stellen dat dit wereldwijde event eenzelfde aantal bezoekers zal trekken als in vorige jaren. Het valt nog af te wachten hoe men om moet gaan met maatregelen die dan wellicht nog van kracht zullen zijn, zoals social distancing.
De positieve houding van de organisatoren is echter een steun in de rug voor velen in de muziekindustrie – vooral omdat NAMM begrijpt dat er meer nadruk moet komen op virtuele oplossingen voor de bedrijven die niet lijfelijk aanwezig kunnen zijn.

‘We begrijpen dat het voor sommigen niet mogelijk zal zijn om op de NAMM aanwezig te zijn’, gaat de verklaring verder. ‘We zijn bezig met een virtuele afdeling van de show die, weliswaar niet te vergelijken zal zijn met fysiek aanwezig zijn, maar wel gelijktijdig zal plaatsvinden met de NAMM show. Daarmee wordt er gelegenheid geboden voor presentaties van nieuwe producten, media exposure en mogelijkheden om andere bedrijven en klanten te ontmoeten.’

‘Wij geloven dat als de industrie samenkomt om de tegenslag resoluut te overwinnen, deze sterker zal staan tegenover allerlei uitdagingen in de toekomst. De NAMM show van 2021 zal anders zijn dan die van dit jaar, het is een cruciale stap om onze leden en de industrie te laten groeien in de toekomst. Eenvoudig zal het niet zijn, maar zoals iemand ooit zei, “doing the easy thing isn’t always right and doing the right thing isn’t always easy.” Met jullie ondersteuning en leiderschap zijn we er zeker van dat we samen kunnen en zullen slagen!’, aldus de organisatie.

www.namm.org/thenammshow/2021