aanmelden
Suzi Quatro 30 mei op tv
Documentaire bij Uur Van De Wolf
Muzieknieuws 12-05-2020
Het Uur van de Wolf zendt eind deze maand de vorig jaar verschenen documentaire over Suzi Quatro uit. Je kon hier al eerder lezen over deze docu en nu kan je hem dan eindelijk zien.
door: Chris Dekker

Eerder dit jaar zagen we Suzi Quatro spelen in Los Angeles en natuurlijk volgen we haar basvideo's op YouTube. We zijn dus een beetje extra fan geworden en deze documentaire komt dan ook precies op tijd!

Op zaterdag 30 mei 2020 kun je kijken naar de documentaire Suzi Q. bij Het Uur Van De Wolf bij de NTR op NPO2. Om 22.15 uur (gewijzigde tijd - oude tijd was 23:05) is het zo ver.

Het Uur Van De Wolf schrijft: Geen vrouw is zo baanbrekend geweest in de rockmuziek als Suzi Quatro. Ze was de eerste vrouwelijke bassist in een hardrock band, groeide uit tot een rolmodel voor vrouwen en verkocht 55 miljoen platen wereldwijd. De documentaire Suzi Q., zaterdagavond om 23.05 uur in Het Uur van de Wolf op NPO2, overspant het stormachtige leven van de 69-jarige zangeres, die vorig jaar een nieuw album uitbracht.

Bekijk de trailer hier:

De Canadese artieste maakt aanvankelijk onderdeel uit van het beatcombo Pleasure Seekers, dat is samengesteld uit meerdere familieleden. Begin jaren zeventig wordt ze door een talentenjager in Engeland opgemerkt. Haar vader houdt de aanbiedingen voor een solo-carrière bij haar weg. Als ze dit hoort, vertrekt ze woedend naar Europa en valt het gezin verbitterd uit elkaar. Ze betaalt voor de breuk met haar zussen en vader met een periode van eenzaamheid.Dit verdriet wordt al snel gecompenseerd door overweldigende successen in Europa.

Musici van Debbie Harry tot Joan Jett vertellen in de documentaire hoe Quatro het ijs voor veel vrouwen in de rockmuziek breekt. Ook in de wijze waarop ze het publiek bespeelt. Ze verschijnt altijd in een leren jumpsuit en weet tot op de dag van vandaag een groot publiek aan zich te binden. Ze drijft niet op drank en seks, maar op energie en talent.

De Australische regisseur Liam Firmager toont met veel vaart en relativering tal van verbazingwekkende details over het stormachtige leven van de zangeres, songwriter, bandleider, actrice, dichter en presentatrice. Zo duikt ze plotseling op in de komische televisieserie Happy Days, waar ze een tijd lang vaste gast is. Er is de bijna vanzelfsprekende vergetelheid en dan plotseling weer de come-back en een plek in de Hall of Fame.

Regie: Liam Firmager

Productie: Acme Film Company – Tait Brady