aanmelden
Musikmesse Frankfurt en ProLight + Sound uitgesteld vanwege Coronavirus
SuperBooth gaat dit jaar ook niet door
Muzieknieuws 05-03-2020
De angst voor het Coronavirus ofwel Covid-19 zorgt overal voor veel onrust, ook voor wat betreft grote evenementen waarbij mensen uit de hele wereld samenkomen. De Musikmesse Frankfurt/Pro Light + Sound en Superbooth vallen in die categorie.
door: Peter Hoeks

Messe Frankfurt verklaart de vergaande stap als volgt: 'met een beurs als deze komen deelnemers uit de hele wereld baar Frankfurt, ook uit risicogebieden. De overheid stelt verplicht dat we elke deelnemer zouden controleren op gezondheid, en daar is onze organisatie niet toe in staat. Daarbij komt dat er werledwijd veel reisbeperkingen zijningesteld waardoor bezoekers en standhouders niet naar Frankfurt zouden kunnen komen.' 

De organisatoren van de Musikmesse Frankfurt hebben in het licht daarvan besloten de editie van 2020 uit te stellen. De beurs zou van 1 tot en met 4 april plaatsvinden.

De nieuwe datum voor ProLight + Sound, het - inmiddels belangrijkste – onderdeel van de beurs, met de nieuwste pro audio apparatuur, was eerst vastgesteld op 26-29 mei 2020, maar is ook opnieuw uitgetseld tot nader order.

Reeds geboekte tickets voor beide events blijven geldig.

Diverse standhouders hadden al eerder deze week aangegeven dat ze van deelname zouden afzien, natuurlijk met name die bedrijven die afhankelijk zijn van leveringen uit China. 

De organisatoren van Superbooth in Berlijn (23-25 april) hebben inmiddels besloten dat dit even niet doorgaat. Er is geen alternatieve datum, dus dat wordt wachten tot volgend jaar.

Meer informatie Messe Frankfurt

Meer informatie SuperBooth