aanmelden
SENA Performers Gitaardag 8 april in Bergen op Zoom
Workshops en concerten van topgitaristen
Muzieknieuws 07-04-2018
Ad Vandenberg, Jan Akkerman, Stochelo Rosenberg, Arnold van Dongen, Yori Swart en andere topgitaristen komen zondagmiddag 8 april naar het Stadskasteel in Bergen op Zoom voor workshops, Q&As en concerten. Je hebt gratis toegang tot deze SENA Performers Gitaardag, dat onderdeel is van de Guitar Week, waarvan zusterblad Gitarist partner is!
door: Patrick Lamberts

De SENA Performers Gitaardag maakt deel uit van de SENA Performers Guitar Week, met op 8, 11 en 12 april evenementen die in het teken van de almachtige gitaar staan. Nieuw aangekondigd is de gratis toegankelijke Gitaardag op zondag 8 april in het Stadskasteel in Bergen op Zoom biedt een middag workshops, Q&A’s en concerten door Nederlands’ beste gitaristen.

Programma Hofzaal
13.00 Opening
13.45 Yori Swart 
14.55 Arnold van Dongen
15.50 Ad Vandenberg (foto)
16.40 Jan Akkerman 
17.15 Stochelo Rosenberg & Mozes Rosenberg

Workshops in andere zalen  
13.15 Harald Heijnen
13.45 Jack Pisters 
14.15 Sebas Honing
14.45 Jeroen Borghouts
15.15 Sebas Honing
15.45 Maxim Slock
16.15 Sebas Honing
16.45 Harald Heijnen
17.15 Kees van Eijck & Laurens Zitman
17.45 Conrad Hultermans

Gitaarbouwer Sjak Zwier, die vorig jaar nog een gitaar bouwde voor Steve Vai, is de hele dag aanwezig in de Tuinzaal voor uitleg en advies. Ook is er in de La Pucelle zaal een Gitaarquiz om je kennis te testen

Zondag 8 april 13.00-18.00 uur 
Stadskasteel, Steenbergsestraat 8, Bergen op Zoom
Gratis toegang! 

Jan Akkerman’s Sena Performers Guitar Night op 11 april
Op woensdag 11 april is er de Jan Akkerman’s Sena Performers Guitar Night in Gebouw-T in Bergen op Zoom. Voor deze Guitar Night benaderde hij de fameuze gipsy-gitarist Stochelo Rosenberg en verder Leendert Haaksma (Anouk), Ruben Hoeke en Anton Goudsmit (New Cool Collective, The Ploctones).
Akkerman laat zich begeleiden door zijn vaste band waar ook zijn dochter Laurie deel van uitmaakt. Organisator Jean-Paul Heck is erg blij met de komst van Akkerman. 'Er is geen muzikant in de historie van de Nederlandse muziek die zo tot de verbeelding spreekt als Jan Akkerman. Het is vooral mooi dat hij niet in het verleden leeft, maar nog altijd progressief denkt en speelt.' Voor tickets, klik hier.


Joe Satriani, nog altijd goed voor uitverkochte zalen! (foto: Joseph Cultice)

Op donderdag 12 april wordt de SENA Performers European Guitar Award uitgereikt aan Joe Satriani, die ook komt optreden in Gebouw-T. Daaraan vooraf treden onder anderen Leendert Haaksma, Marcel Coenen, Leif de Leeuw, Edsart Udo de Haes, Anneke van Giersbergen en Jan Akkerman op. Sorry dat we je blij maken met een dooie mus, maar dit concert is al helemaal uitverkocht...

SENA Performers
Elk jaar ondersteunt SENA Performers allerlei projecten op sociaal-cultureel (SoCu) vlak. Van showcases, festivals en muziekwedstrijden tot het helpen financieren van albumopnames. Voorbeelden van SoCu-projecten zijn SENA Performers POPnl Award, Sena Performers Talent Stages op de Bevrijdingsfestivals, Sena Performers European Guitar Award, Sena Performers Muziekproductiefonds, Sena Performers Dutch Jazz Competition en Cello Biënnale Amsterdam.
Meer informatie, klik hier

De Sena Performers Guitar Week wordt mede mogelijk gemaakt door SENA, Keymusic, Gebouw-T en Gitarist magazine. 

              

www.sena.nl 
www.sega-award.com
www.facebook.com/guitaraward


Yori Swart, die ook net tot de band van Ilse DeLange is toegetreden, opent de Sena Performers Gitaardag op 8 april met een uur durend concert (foto: Eric van Nieuwland)