aanmelden
Boss en Roland op de Musikmesse
Musikmesse 2016
Merknieuws 11-04-2016
Boss presenteerde op de Musikmesse dit jaar een lijstje nieuwe accessoires voor de gitarist. Van plectra en kabels tot een acoustic singer-pedaal voor de singer/songwriter. Roland komt met een draagbare versterker die werkt op batterijen.
door: Redactie

Boss VE-8

Gemaakt om gemakkelijk te gebruiken: de Boss VE-8 verzorgt gitaar- en stemprocessing van studiokwaliteit. Real-time harmonie en looping-opties inbegrepen.

 

Boss stemapparaten

Boss komt met de TU-3W, TU-3S, TU-01 en de TU-30 stemapparaten.

De TU-3W geeft als toevoeging op de reguliere TU-3 een vleugje Waza Craft 'mojo' mee. Volgens Boss zorgt dit voor verfijning van de benchmarkfunctie en de meeste transparante audioweergave mogelijk. 

 

 

De TU-3S is in principe de TU-3, maar dan zonder de aan/uitschakelaar. Compacter en altijd gereed zal dit pedaal uitstekend zijn voor de gitarist met weinig ruimte.


Dan: het clip-on stemapparaatje, de TU-01. Klein, betaalbaar en simpel te gebruiken is hoe Boss haar TU-01 beschrijft. Tevens heeft het ook een verstelbaar display om vanuit elke hoek je gitaar, bas of ukulele te stemmen.

 

Als laatste in de stemapparatenhoek is er de metronoom/tuner combi de TU-30. Alle basisopties van de TU-80 zijn overgezet naar dit apparaat: Accu-pitch, meerdere stemmodi en ritmepatronen zijn hier voorbeelden van. Boss zet de '30 neer als dé accesoire om te leren, oefenen en te performen.

 

Roland CUBE Street EX PA Pack

Roland introduceert haar compacte versterkerpack als 'krachtig en veelzijdig'. Het 100-watt stereopakket beschikt over acht ingangen. Er komen ook accessoires mee: een draagkoffer, twee AC-adapters, twee monokabels voor de Stereo-Link functie en een iCube Link kabel voor CUBE JAM.

 

Boss accessoires

Daarnaast komt Boss ook met een set kabels met 24k gouden contacten en een levenslange garantie. Ze worden geleverd in 90cm, 150cm en 450cm.

Ook de plectra-industrie blijft niet onbetuigd. Een ruime selectie aan kleuren, beschikbaar in zakjes van 12 of 72. Als materiaal wordt Amerikaans celluloide en Delrin aangeboden.

Straps neemt Boss ook voor haar rekening. De straps bestaan uit een combinatie van leer, nylon en katoen en zijn in verscheidene designs te verkrijgen.

Voor de Boss-fans is er ook een guitar detailer met het Boss merk, evenals een kruk met Boss-opdruk die in twee verschillende maten te verkrijgen is.

Meer informatie over al dit moois? Check de de site van Roland.