aanmelden
Steve Vai blij met Sena European Guitar Award
Geëmotioneerde gitarist ontvangt award uit handen van oud-collega Ad Vandenberg
Muzieknieuws 11-07-2016
Steve Vai heeft zaterdag de Sena European Guitar Award 2016 ontvangen in poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom. De supergitarist uit Los Angeles reageerde geëmotioneerd toen hij uit handen van oud-collega Ad Vandenberg de award kreeg uitgereikt."Dit is echt één de beste dagen in mijn leven. Te mooi om waar te zijn."
Bekijk de video van zijn optreden bij de awarduitreiking!
door: Redactie

Vandenberg en Vai speelden begin jaren negentig samen in de Engelse rockgroep Whitesnake en verkochten samen miljoenen albums. De twee hadden elkaar ruim 25 jaar niet meer gezien.

De avond werd een aaneenschakeling van hoogtepunten. Voormalig award-winnaar Jan Akkerman speelde een korte maar briljante set. Daarnaast kwam er een keur aan Nederlandse gitaristen en bands voorbij die Vai op hun eigen manier eerden.

Nadat Ad Vandenberg de award aan Vai had uitgereikt, legde de winnaar in een emotionele speech uit waarom de prijs hem zoveel doet. “Ik ben over de gehele wereld al geëerd als gitarist maar nooit op deze manier. Ik heb een historie met Holland en vanaf vandaag ook met Bergen op Zoom.“

Nadat Vai de prijs had gekregen feliciteerden beroemde collega’s zoals Queen-gitarist Brian May, Toto-gitarist Steve Lukather, Dweezil Zappa en Todd Rundgren hem met het winnen van de SENA European Guitar Award. 

Op de foto een gelukkige Steve Vai met Ad Vandenberg na ontvangst van de award (foto: Tonnie Westerbeke)